Pottyondy Edina ezért kritizálja a hazai olimpiai szurkolókat: Káros hozzáállás

Pottyondy Edina a hétvégén elgondolkodtató eszmefuttatást osztott meg arról, hogyan gondolkodnak a magyarok az olimpiáról!

2024. augusztus 5., 08:41

Szerző:

Pottyondy Edina a Nemzeti Sport című kiadvány címlapját posztolta újra néhány gondolattal. A múlt heti címlap azon kesergett, hogy a magyar sportolók rendre lemaradnak Párizsban az olimpiai aranyéremről, egy héttel a megnyitó után még mindig senki sem szerezte meg a bajnoki címet. Milák Kristóf azóta ugye már megtörte a jeget, de ez nem teszi Pottyondy Edina gondolatait kevésbé aktuálissá.

Pottyondy Edina az aranyérmekről

A magyar sportolók párizsi eredményei fölött kesergőkre reagálva a humoristanő a következőket írta az Instagramon:

„Döbbenetes, hogy milyen agresszíven követeli az ország az aranyakat. Mintha járna, mintha a tévénézés jól megérdemelt jutalma lenne. Az ezüst vereség, a bronz csalódás, a negyedik helytől lefelé már csak lemondó sóhaj. Amilyen könnyen belenyugodott a magyar ember abba, hogy a fizetések, az egészségügy vagy az oktatás az első ötvenben sincs, olyan öntudatosan hisztizik az olimpiai elsőségért.
És ez nemcsak azért káros hozzáállás, mert irreális terheket rak a sportolókra, nemcsak azért, mert egy hazug önképet szolgál, és nemcsak azért, mert elvesz sok örömöt és sikert. Hanem azért is, mert ez a mentalitás átmegy a hétköznapokra is.
És ahogy az aranyfüggő fotelgollam nem érez büszkeséget és tiszteletet azok iránt, akik a világon «csak» az ötödik vagy huszadik vagy negyvenedik legjobbak valamiben, épp így nem ad tiszteletet azoknak, akik erejüket megfeszítve dolgoznak és teljesítenek ebben az országban. A szociális munkásnak, a tanárnak, a vállalkozónak vagy a színésznek.
Én mindenkire büszke vagyok, aki Párizsban képviseli az országot, mert mindegyikük mögött óriási munka van. És mindannyian megérdemlik az ország szeretetét és tiszteletét, akárhányadikak is lesznek.”

Több kommentelő hozzátesz a fentiekhez egy kis kiegészítést a labdarúgással kapcsolatban. Alább idézünk egy kommentet, ami a fenti hozzáállást párhuzamba állítja a foci Eb-n történtekkel.

„De szerencsére a fociban elég a sokadik hely is...”

– írja valaki arra utalva, hogy nemrég az Európa-bajnokságon a magyar csapat 24-ből a legjobb 16 közé sem jutott be, ezt az eredményt valahogy mégis sikerült diadalként megélnie annak az országnak, amelyikben egy olimpiai ezüstérem viszont bukás. Itt található Pottyondy Edina teljes posztja.

Pottyondy Edina posztja után Milák Kristóf szinte rögtön nyert egy aranyat

A hétvégén aztán ünnepelhettek azok is, akiket egy puszta ezüstérem nem hoz lázba: Milák Kristóf száz méter pillangón 49.90 másodperces idővel diadalmaskodott, megszerezve ezzel önmaga második, a magyar úszósport 31. ötkarikás bajnoki címét. Milák Kristóf három évvel ezelőtt Tokióban 200 méter pillangón nyert, 100 méteren Európa-csúccsal volt második, míg a francia fővárosban szerdán a hosszabb távon ugyancsak ezüstérmet szerzett.

(A kiemelt kép mesterséges intelligenciával készült, Pottyondy Edina abból az alkalomból készítette, hogy YouTube-csatornája nemrég érte el a 300 000 feliratkozót. Forrás: Pottyondy Edina Instagramja)