Pogány Judit elkísérte a bíróságra a fiát, P. Koltai Gábort: folytatódik a büntetőper

P. Koltai Gábor és Pogány Judit egymás kezét fogva távoztak a bíróságról.

2024. február 21., 11:32

Szerző:

Pogány Judit és Koltai Gábor fiáról közöl képeket a Blikk friss cikke. P. Koltai Gábort az édesanyja kísérte el a bíróságra, ahonnan egymás kezét fogva távoztak a tudósítás szerint.

Pogány Judit és Koltai Gábor fiának pere

Az 51 éves férfit 2010 őszén csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték. Koltai P. Róbert az eljárás során 5 hónapot töltött előzetesben, 5 hónapon keresztül házi őrizet, majd lakhelyelhagyási tilalom alatt állt, amit egy hete oldották fel. A büntetőpernek még nincsen vége: P. Koltai Gábort elsőfokon felmentették, másodfokon viszont az eljárás megismétlésre kötelezték a bíróságot. A vád szerint az egykor filmproducerként dolgozó férfi többmilliárdos adócsalás és okirat-hamisítás részese volt.

Bár P. Koltai Gábor már nem a filmiparban dolgozik, hanem gasztronómiával foglalkozik, most kerül a mozikba a Magic Boys című film, aminek az elkészítésében annak idején közreműködött. Mivel Pogány Judit Szigetszentmiklóson él, a Budapesten lakhelyelhagyási tilalom alatt élő fia évekig nem látogathatta meg. Ez októberben az RTL kamerái előtt valósult meg, amikor P. Koltai Gábor végre először találkozott az édesanyjával, egy orchideát is vitt neki. A 79 éves színésznő a könnyekig elérzékenyülve a következőket mondta:

„hát nagyon örülök, nem tudok mit szólni. Ez az egész időszak olyan, hogy az ember nem tud már mit szólni. [...] Hát átfutott már a fejemen, hogy ha egyszer igazán rosszul lennék, a fiam nem tudna segíteni rajtam.”

P. Koltai Gábor nyilatkozata

P. Koltai Gábor ügye rendkívül hosszú ideje húzódik. A Blikk most így tudósít:

„a Fővárosi Törvényszék költségvetési csalás miatt folytat eljárást a filmproducerként ismert férfi és hét társa ellen. Mivel az egyik vádlott nem jelent meg, a bíróság nem tehetett mást, újra el kellett napolnia a 2010-ben indult ügy tárgyalását.”

Maga P. Koltai Gábor is megszólalt a lapnak, íme egy részlet abból, amit mondott, fenntartva, hogy ártatlannak vallja magát:

„első fokon felmentett a vádak alól a bíróság, most sem várok mást, hiszen mindössze eljárásjogi, technikai hibák miatt helyezték hatályon kívül ezt a döntést.”

Pogány Judit visszatekint az életére Koltai Róberttel

A büntetőügyhöz nem kapcsolódik, de Pogány Judit a múlt hónapban Kadarkai Endre műsorában szerepelt, ahol szívszorító nyilatkozatot tett arról az időről, amikor még együtt élt a férjével, aki többször is megcsalta. Így beszélt ezekről az időkről:

„akkoriban azért nagyon sokat bőgtem, meg nagy fájdalom volt. Gyakorlatilag nekem volt egy rögeszmém, amit a szüleim miatt éreztem, hogy annak úgy kell lennie az életben. Az, hogy betegen, öregen, csúnyán, meghízva, de az ember valami miatt szereti a másikat, és ezer vihar és veszekedés után is kitart mellette, és csodálatos lehet az együtt megöregedést megélni, ezt a Robi elvette tőlem.”

Ezt az interjút is ajánljuk, alább megtekintheti.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)