Pintér Tibor leszólta a mai magyar kultúrát: egyvalami szerinte szinte teljesen hiányzik itthon

Pintér Tibor egy friss interjúban azt is elárulta, hogy szőkíti a haját.

2024. február 11., 06:07

Szerző:

Pintér Tibor 50 éves lett, és ebből az alkalomból most a 24.hu-nak adott nagyinterjút. A beszélgetés egyik legelgondolkodtatóbb részlete, amikor a Sztárbox versenyzője azt állapítja meg, hogy mi az, ami hiányzik itthon a kulturális életből:

„mindig azt mondom, hogy kicsit úgy is kell viselkednünk a Lovas Színházban, mintha egy hollywoodi, kosztümös filmben lennénk: szép lovakon szép emberek, egészséges testfelépítéssel, szép kosztümökben valami olyat sugározzanak kifelé, ami hiány itthon.”

Erre az újságíró visszakérdez, hogy pontosan mi is az, amit Pintér Tibor hiányol. A válasz a következő:

„a romantikus, látványon alapuló megjelenés.”

Saját külsejével kapcsolatban Pintér Tibor a következőket mondja:

„190 centi vagyok, széles vállam, hosszú, szőke hajam van – ez már eleve a soron kívülre predesztinál. A lovaknál is a magas, fehér, hosszú sörényűt vesszük észre, miközben eltörpül mellette a pici és barna. Provokálok, még akkor is, ha nem célom. A szakmám és a karrierem is úgy hozta, hogy ezt kihasználták, először egy filmsorozatban.”

A sorozat alatt a Szomszédokat kell érteni, ugyanis Pintér Tibor abban is szerepelt. Alább a 30. perctől lehet visszanézni a fiatal színész Ábel Anitával közös jelenetei közül egyet.

A színész bevallja, hogy a haját egy kicsit szőkíti, de hozzáteszi azt, amit a múlt héten már a Mokkában is említett: arckrémeket például sosem használ.

„nekünk hiúnak is kell lennünk. És egyébként csak ezért érdekel [a külsőm]. Ha civil munkát folytatnék, mondjuk lótenyésztő lennék, ahogy eredetileg ezt kitaláltam, akkor nyilván ötödennyire foglalkoznék a külsőmmel. Jelzem, hogy így is azt hiszik rólam, hogy kenegetem magamra a pacsmagokat, mint Brad Pitt, aki állítólag hét krémet ken magára, de nekem nincs arckrémem, nekem nincs fodrászom, évente kétszer elmegyek fodrászhoz, hogy rendbe tegye a hosszú [hajam], mindig növesztem egyébként – ilyen szinten nem vagyok hiú. Nekem nincsenek márkás ingeim, nem márkás cipőket veszegetek a boltban.”

Pintér Tibor nem csak saját magától követeli meg, hogy jól nézzen ki, hanem a Lovas Színház többi tagja számára is kritérium, hogy jó legyen a kondijuk, izmosak-vállasak legyenek.

„Igen, keménykezű vagyok. Volt rá példa, vannak ilyen videók, amikor elvittem őket edzeni.”

– mondja Pintér Tibor, a színház igazgatója, hozzátéve persze, hogy azért a nála dolgozó színészek maguktól is adnak a külsejükre, plusz rendszeresen lovagolnak is, így igazából nem nagyon szokott probléma lenni ezen a téren. Alább találja a teljes interjút.

 

 

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)