Pintér Tibor és Janza Kata lánya otthagyta a jogi kart – ezért költözött el Erdélybe

Pintér Tibor arról is beszél egy friss interjúban, hogy követett el hibákat, nem mindig volt mintaapa.

2023. július 11., 08:41

Szerző:

Dupla címlappal jelentkezett a Meglepetés magazin, és a kettő közül az egyik borítón Pintér Tibor látható a lányával, Pintér Jankával. A másik címlap is egy párt mutat, azon Németh Kristóf és felesége látható, de alább Pintéréket ajánljuk az ön figyelmébe.

Pintér Tibor mindössze 24 éves volt, amikor Janza Katával közös lányuk, Pintér Janka 1998-ban megszületett. A színészházaspár kapcsolata nem tartott örökké, és a Nemzeti Lovasszínház sztárja arról is beszél, hogy saját magát is hibásnak tartja ebben:

„én akkoriban zöldfülű voltam, hogy mi szétmentünk, az kódolva volt. Hálás vagyok a volt feleségemnek, mert csodálatosan nevelte Jankát, akitől sosem hallottam vissza, hogy rossz szülő vagyok, pedig nem mindig voltam jó. Követtem el hibákat, és nem tudtam mindig a lányom mellett lenni, azonban az idő, amit együtt töltöttünk, csodás volt, mély beszélgetésekkel, sok kacagással, és ott tudtuk folytatni, ahol abbahagytuk.”

Pintér Janka azt mondja, élete egyik legnehezebb szakaszában is számíthatott édesapjára:

„néhány éve volt egy komoly krízisem, ami oda futott ki, hogy a jó eredményeim ellenére otthagytam a jogi egyetemet, és elkezdtem színészetet tanulni. Ezzel kapcsolatban anya mellett ő volt a legfontosabb támogatóm. Elmondta, nagyon frusztráló lehet nekem, hogy két ilyen karakteres színész mellett nőttem fel, de ideje, hogy most már megtudja a világ, ki az a Pintér Janka! Ez akkor nagyon sok erőt adott.”

Pintér Janka emiatt költözött Erdélybe: a jogi egyetem után most a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen tanul, írja a 24.hu. Pintér Tibor azt mondja, a Nemzeti Lovas Színház igazgatójaként mindig várja majd a lányát, de hozzáfűzi, hogy biztos benne, hogy Pintér Janka nem fog rászorulni édesapja segítségére karrierje beindításához, ha elvégzi az egyetemet.

A Nemzeti Lovas Színház legutóbbi előadása egyébként a Herkules című mesemusical.

(Kiemelt kép: Pintér Tibor Instagramja)