Pintér Tibor pappal ment be a Mokkába: felszenteltette a Nemzeti Lovas Színházat

A videóban meg lehet nézni, hogyan szentelte fel a pap Pintér Tibort és az egész Nemzeti Lovas Színházat.

2023. január 18., 14:05

Szerző:

Rendszeresen szolgál meghökkentő jelenetekkel a Mokka című műsor a TV2-n, és most Pintér Tibornak hála egy újabb rendhagyó interjút készítettek. A Nemzeti Lovas Színház vezéregyénisége ugyanis egy pappal együtt ment be a stúdióba szerdán, hogy elmeséljék, hogy az atya felszentelte-megáldotta a színházat, illetve a társulatot.

Pintér Tibor így beszél ennek a hátteréről:

„spirituális ember vagyok, és nagyon közel áll hozzám a vallás, természetesen a kereszténység. Nagyon nagy adománya volt az életnek, hogy megismerkedhettem Balázzsal öt évvel ezelőtt, hiszen Mórahalomra járunk rendszeresen fellépni, és a Lovasszínháznak kvázi rajongója volt Balázs és a plébániája, és ott kialakult egy barátság. Úgy gondoltam, hogy ezekben a nehéz időkben, amikor háború dúl mellettünk, amikor kiszámíthatatlan a jövő, akkor egy biztonságot ad nekünk, lelki támaszt ad, ha meg van szentelve a színház, és ennek egy igazi, hiteles figurája a Balázs, aki ráadásul barátunk is.”

Balázs atya megerősíti, hogy már húsz éve pap, de még sose kérték fel egy színház megszentelésére. Mindenesetre szívesen mondott igent, hiszen házakat, közintézményeket is gyakran szentel meg, elsősorban vízkeresztkor, azaz január 6. környékén. Érdemes a teljes interjút végignézni, amiben Orosz Barbara műsorvezetőnő annyira belelkesül, hogy felmerül benne, hogy a Mokka stúdióját is jó lenne felszentelni.

Kevésbé katolikus témaválasztás, de a frissen felszentelt Nemzeti Lovas Színház májusban a Herkules című musicalt fogja bemutatni, méghozzá egy humoros változatban.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)