Pataky Attila ezt hiányolja a magyar fociválogatottból, élesen kritizálta őket: Én ezt nem láttam rajtuk

Pataky Attila szerint a magyar válogatott nem játszik olyan jól, mint amilyen jól az Edda zenél.

2024. június 13., 10:28

Szerző:

Holnap kezdődik Németországban az angolul hivatalosan „UEFA Euro 2024” nevű labdarúgó-bajnokság, és ki mást kérdezett volna meg az nlc.hu az eb-ről, mint Pataky Attila rockénekest?! Az Edda frontembere a meghökkentő nyilatkozatok kifogyhatatlan kútfeje, és erről a témáról szintén mondott néhány érdekeset.

Pataky Attila nem érti az írek győzelmét

Pataky Attila ugye Miskolcon született, és mint a zenész megjegyzi, a borsodi nagyvárosnak van egy különlegessége, ami valóban egyedivé teszi a települést Magyarország-szerte: itt ugyanis igazán szereti mindenki a focit!

„A szülővárosomban is csak kétfajta ember létezett: az, aki tudott focizni és játszott, illetve az, aki nem tudott, de így is játszott”

– viccel Pataky Attila.

Nem viccel azonban Pataky Attila, amikor arról beszél, hogy nem volt megelégedve a magyar válogatott játékával az írek elleni meccs kapcsán:

„Eddig veretlen volt, de nemrégiben kapott egy 2-1-es furcsaságot az írektől, amit nem értettem. Nincsenek még formában, valami ilyesmi látszódott rajtuk. A pályán félig-meddig meg kell halni, és én ezt nem láttam rajtuk. Nemhogy nagyon, de egy kicsit sem haltak meg a pályán. De majd alakul...”

Pataky Attila hozzáteszi, hogy ők az Eddával mindent beleadnak, amikor fellépnek a színpadra, és szerinte a focistáknak is így kéne a pályára lépniük.

Pataky Attila nem mindenkivel ilyen kritikus

Nem engedett meg magának ilyen kritikus hangnemet a rockzenész a legutóbbi interjújában, amikor nem a fociválogatottról, hanem egyenesen Orbán Viktorról kérdezték. A 72 éves médiaszemélyiség azt a kérdést kapja, hogy honnan-mióta ismeri Orbán Viktort. Erre először azzal viccel, hogy már 1913-ban ott voltak együtt, amikor eldördült az ágyú az Auróra cirkálón. Aztán válasz gyanánt Pataky Attila a következő eszmefuttatást mondja bele a kamerába, ami kerek mondatokká csak itt-ott áll össze.

„Viktor akkor is nagyon fiatal volt vagy akkor MÉG nagyon fiatal volt. Nekem most is fiatal. Lélekben valószínűleg egy örökifjúnak kell lennie, mert aki ezt a nyomást, amit ő elbír, és ezt a fajta szolgálatot, amit ő megtesz és végigvisz és hisz benne és van terve, elképzelése, 5 évre, 10 évre 15-re, 20-ra, 30-ra... Aki ezt átlátja, felkel... (nagyon keveset alszik, azt tudom) ...és felkel és beleáll ebbe az egész tébolydába, ami most zajlik a földkerekségen, az legfeljebb a test öregedhet vagy fáradhat vagy bármi más. Bár az övé az sem fárad, csoda. Én a világ minden kincséért nem lennék és tudnék a helyében lenni. Mert én tudom, hogy a magam showbusinessében milyen hajtásról és milyen tekerésről és milyen nehéz pillanatok azért vannak benne, és milyen megterhelés, akkor az övé milyen lehet! Pedig van fantáziám, de elképzelni se tudom, úgyhogy nekem ő örökifjú”

– felel Pataky Attila, aki később elárulja, hogy már a kezdetektől ott volt minden Fidesz-rendezvényen, de nem szokott rendszeresen találkozni Orbán Viktorral, hiszen erre neki sincs ideje, nemhogy a miniszterelnöknek. Így fogalmaz:

„Akikkel ő rendszeresen találkozik, azok egyben a munkatársai is, egészen biztos vagyok benne. De az jólesik és érzem és tudom, hogy szüksége van rám. És én megyek vele végig az úton, ez biztos. Ha igényli és ha szükség van rám, akkor megyek, ha nem, akkor meg a magam útja is arra visz, tehát nincs gond.”

A teljes interjút alább találja.

(Kiemelt kép: YouTube/Mandiner)