Tegnap megérkezett a magyar válogatott Németországba

Picit késve, de rendben megérkezett a magyar válogatott a labdarúgó eb ideje alatt szolgáló bázisára, Weiler im Allgäuba. 

2024. június 11., 12:25

Szerző:

Tegnap este 8 körül ért a magyar válogatott a bajor kis faluba, Weiler im Allgäuba, ahol a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt lesz elszállásolva. Természetesen itt is sok magyar szurkoló várta a csapatot, hiszen több száz magyar él a környéken – a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának riportja szerint. Marco Rossi szövetségi kapitány hétfő délelőtt még odahaza, Telkiben tartott edzést, majd a repülőtér felé vette az irányt. 

A zivatarzóna miatt a csapat gépe egy órás késéssel indult el Ferihegyről, majd fél hét után szállt le a Bodeni-tó partján található, friedrichshafeni repülőtéren. Onnan busszal érkezett meg Weiler im Allgäuba, a Tannenhof Sport Hotel & Spa szállodához, amely előtt több százan várták a csapatbuszt. És nem csupán magyarok, hiszen a falu apraja-nagyja magyar mezbe öltözött, annak ellenére, hogy semmilyen kötődésük nincs az országhoz. A gyerekek lelkesen vártak az autogramokra és a magyar játékosokkal készített szelfikre, és mindenki sok sikert kívánt a csapatnak. 

A magyar válogatott érkezésének a polgármester is örül

Történelmi pillanat településünk életében a magyar válogatott vendégül látása, biztos vagyok benne, hogy a legteljesebb kiszolgálásban lesz része – nyilatkozta a falu polgármestere, Tobias Painter a lapnak. Arról is beszélt, hogy nagyon sok magyar él a településen, akinek külön öröm, hogy a magyar csapatot láthatja vendégül.

Sok magyar él és dolgozik a faluban, a hotelben is, ahol a válogatott megszáll. Az ő életükben ez különösen nagy pillanat, hogy a magyar csapat közelében lehetnek, segíthetik a felkészülését. Bízunk benne, hogy hozzá tudunk járulni a csapat továbbjutásához, szerintem a német és a magyar válogatott végez majd a csoport első két helyén - mondta a polgármester. 

De a képeket látva úgy tűnik, az egész falu magyar szurkolóvá vált erre a pár napra, és megtiszteltetésnek tekintik, hogy a magyar válogatott az ő falujukat választotta főhadiszállásként. A 4000 fős településnek egyébként van egy híres szülötte, a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Karl-Heinz Riedle, aki azon a pályán kezdett el futballozni, ami a magyar válogatott edzőpályája lesz az EB alatt. 

(Képünkön: A magyar válogatott csapatbusza megérkezik a bajor bázisra, Weiler im Allgäuba. Forrás: MLSZ hivatalos Facebook-oldal)