Pataki Ági elárulta, miért nem szokott már külföldön vásárolni

Pataki Ági továbbra is kulcsfigura a hazai divatéletben.

2024. május 15., 13:42

Szerző:

Pataki Ági a Reggeli című műsor vendége volt az RTL-en, és egyrészt arról beszélt, hogy látott Orosházán egy idősebbeknek szóló önvédelmi tanfolyamot, és hogy ezek után nagyon ajánlja a karatézást a vele egykorúaknak is.

Pataki Ági fővédnök lett

A beszélgetés másik fő témája a karate mellett a Fashion Awards Hungary, amiben Pataki Ági nagy tisztséget kapott idén:

„20 éves, nem minden évben rendezik meg, azt hiszem, hogy ez a 11., amit megrendeznek. És az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek fővédnöknek, ami azt jelenti, hogy kívülről nézve is van közöm talán a divathoz. Hiába hagytam abba, vagy hiába ment el felettem az idő (mellettem nem ment el!), azért mindig is érdekelt, hogy hol is tartunk.”

Ezek után szóba kerül, hogy mennyire fontos a divat fenntarthatósága. Pataki Ági kiemeli, hogy vannak olyan rendezvények, ahol kifejezetten előírás, hogy olyan ruhában kell menni, amit az ember korábban már felvett legalább egyszer máshova. Fontos az is, hogy ne dobjuk ki a régi ruhákat és ne vásároljunk újakat. Pataki Ági ebben példát mutat (bár Pogány Judithoz képest a kanyarban sincs):

„Vannak olyan darabjaim a szekrényemben, amik 10-20-30 évesek és még mindig szeretem őket és viselem őket.”

A beszélgetésben felhívja arra is a figyelmet, hogy a nemzetközi márkák helyett érdemes a hazai tervezőktől választani. Azt mondja, ő annyira átállt már erre, hogy külföldön már nem is szokott vásárolni. Így nyilatkozik:

„A mostani utazgatásaim már nem szólnak feltétlenül a bevásárlásokról. Régebben, amikor utaztunk, rohangáltam az üzletekben. Ma már nem, mert ma már ezt a fajta igényemet kielégítem itthon, és marad a külföldi utazásokra a teljes szabadság, shopping nélkül.”

Alább találja a teljes interjút.

Pataki Ági a fiáról is mesélt

A 72 éves egykori modell két hete a Story magazinnak nyilatkozva mesélt a fiáról. 32 éves Kovács István már elhagyta a családi fészket, de azért továbbra is rendkívül erős az összetartozás a háromfős család tagjai között.

„Hál’ isten, István nem külföldre költözött. Pár éve kapott tőlünk egy villalakást, azt újította fel. És abból a szempontból tényleg szerencsém van, hogy rendszeresen hazajár. Mi több, hétvégente, amikor mi a Balatonon vagyunk, oda is sokszor leugrik. No de nem feltétlenül csak miattunk kanyarodik felénk… Jön, mert van egy kutyánk, Bentley,­ akinek ő legalább annyira a gazdája, mint én. És ugye szüksége van tiszta ruhára, amiről továbbra is én gondoskodom. A házunkban az emelet persze továbbra is az övé, és később sem lesz átalakítva edzőteremmé vagy festőszobává. Ebből is világos számára, hogy bármikor jöhet. Na és valahogy mindezek után jön az, hogy nem is olyan rossz együtt programozni a szülőkkel…”

– mesélte Pataki Ági.

(Kiemelt kép: RTL/Reggeli)