Oscar és a többi: 5 sztár, aki díjesőre számíthat 2023-ban

Íme az 5 sztár, akiknek a legtöbben tippelnek Oscar- vagy egyéb díjat most kezdődő kiosztószezonra.

2023. január 1., 09:11

Szerző:

Az új év elejével elkezdődnek az óévre vonatkozó díjkiosztók, és az alábbi 5 sztár számára igen ígéretesnek tűnik a most következő, a márciusi Oscar-gálában kicsúcsosodó időszak (reméljük, idén pofon nem lesz megint, de Palvin Barbara igen). Az alábbi színészek a legesélyesebbek – összeállításunkat a már bejelentett Golden Globe-jelölések, illetve az Entertainment Weekly és a Variety előrejelzései alapján készítettük.

1. Cate Blanchett

Magyarosan néz ki a Tár című film címe, de igazából nincs az alkotásnak magyar vonatkozása. A sztori főszereplője Lydia Tár karmesternő, és a film annyira erős, hogy Cate Blanchett már kapott is díjat ezért az alakításáért. Természetesen Golden Globe-ra is jelölték és mindenki biztosra veszi minimum az Oscar-jelölést.

2. Austin Butler

Két férfiszínészt emlegetnek a legtöbbet az idei év legjobbjai között. Az egyik Austin Butler, aki Elvis Presley-t alakította a rocklegendáról szóló filmben. Hatalmas fegyvertény lenne, ha tényleg be tudna zsebelni egy-két díjat, mindenesetre a Golden Globe-jelölés már neki is megvan. Sokak szemében gyakorlatilag frissen berobbant sztár ő, és olyanokkal van versenyben, akik már évtizedes karrierekkel bizonyítottak.

3. Colin Farrell

Colin Farrell hatalmas sztárnak számít már jó régóta, de sosem volt egy különösebben agyondíjazott színész. Köszönheti ezt nyilván részben azért, mert pályája kezdetén többé-kevésbé szépfiúnak volt elkönyvelve, és aki szépfiúnak van elkönyvelve, arról nehezebben hiszi el a világ, hogy egyébként játszani is tud (ugye, Leo?). Nos, ha A sziget szellemei is úgy akarják, akkor 2023 lehet az az év, amikor Colin Farrell komolyan elkezdi a díjak begyűjtését.

4. Steven Spielberg

Steven Spielberg rendezte az igencsak önéletrajzi ihletésű A Fabelman család című filmet. Az alkotás hatalmas kritikai siker, és valószínűtlennek tűnik, hogy egy-két díjat ne vinne el minden fontosabb filmes díjkiosztón. A Golden Globe-on például a legjobb drámai filmnek is jelölve van. Persze aztán lehet, hogy nem a film vagy a rendezője fog nyerni, hanem pl. az egyik színész...

5. Michelle Williams

Merthogy A Fabelman család szereplői közül különösen Michelle Williamst emelik ki mindenhol, mint azt a színészt, aki nemhogy az alkotás, hanem az egész év egyik legerősebb alakítását nyújtja. Egy Golden Globe-jelölése már biztosan van, aztán hogy március végére hány díja lesz, azt majd meglátjuk.

(Kiemelt kép: A sziget szellemei Instagramja)