Ebből a kis Pest megyei faluból indult az Oscar-díjat nyert Sipos Zsuzsanna

Sipos Zsuzsanna a legjobb látványtervezés kategóriában kapott Oscar-díjat. 

2022. március 29., 08:02

Szerző:

Sipos Zsuzsanna megérdemelten kapott Oscar-díjat. A magyar sikerről korábban beszámoltunk, a cikkünket ide kattintva tekinthetik meg. Íme, néhány titok arról, milyen keményen dolgozott a látványtervező. Valamint arra is fény derült, hogy honnan indult a filmesszakma gyöngyszeme, ahonnan végül Hollywoodban kötött ki.

A Bors több dolgot is kiderített a tehetséges Sipos Zsuzsannáról. A filmes egyáltalán nem található meg egyik közösségi-média platformon sem, a Facebook és az Instagram nem az ő világa. 

„Persze, hogy nincs, ő mindig a műhelyében van vagy a díszletek között, számára nem lételem a közösségi média”

- árulta el a lapnak egy neve elhallgatását kérő kolléga.

A munkatárs azért döntött úgy, hogy nem vállalja a nevét, mert nem biztos benne, hogy kolléganője örülne annak, hogy beszél róla. Hozzátette, hogy akkor is ha csak szakmai témában beszélgetnek, a berendező nem szeret szerepelni és az elvégzett munkáját is csak némán mutatja be, elmondása szerint a munkája beszél Sipos Zsuzsanna helyett.

„A most Oscar-díjat kapott Dűne című filmben is látszik egyébként az egyik, kézzel készült díszlete, egy szélcsengő. A produkció szeretett volna egy szélcsengőt az egyik jelenetbe. Zsuzsa hazament, a saját műhelyéből összeszedett csatokat, szegecseket és összeszerelt egy csengőt… egy olyan szépet, hogy a kész filmben közelképet is kapott, ami hatalmas dolog!”

- árulta el a filmes kollégája a lapnak.

A Borsnak megszólalt Sipos Zsuzsanna testvére, Orsolya is, ám igen csak szűkszavú volt, de annyit elárult, hogy az Oscar-díjat nyert berendező nem tervezte, hogy filmes lesz, hanem egész egyszerűen ott találta meg. Hozzátette, hogy már gyerekkorában is remek ízlése volt. Az is kiderült, honnan indult Sipos Zsuzsanna.

„Zsuzsa Budapesten született, de egy Majosháza nevű, Pest megyei településen nőtt fel. A szépérzékének, a kitartásának és az elhivatottságának köszönheti, hogy a csúcsra jutott. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk rá, alig várjuk, hogy végre hazaérkezzen”

- mondta a testvér.

Botrány az Oscaron 

Ilyen balhé még nem volt az Oscar-gála történelmében: Will Smith élő adásban pofozott fel egy humoristát - videó

A pofon miatt el is vehetik Will Smith Oscar-díját

(Kiemelt kép: AFP)

Az 55 év felettieket is beszippantotta a közösségi média. Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61 százalékuk szokott podcasteket hallgatni vagy nézni, és közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.