A pofon miatt el is vehetik Will Smith Oscar-díját

A szabályok szerint lenne erre lehetősége az Akadémiának.

2022. március 28., 18:15

Szerző:

Akár el is vehetik Will Smith Oscar-díját, miután a magyar idő szerint hétfő hajnalban tartott gálán lekevert egy nagyot Chris Rock műsorvezetőnek.

New York Post információ szerint a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia irányelvei alapján megtehetné, hogy felszólítja a színészt, hogy adja vissza a díjat. Eddig azonban nem nagyon érkezett reakció a történésre. Eddig mindössze egy Twitter-posztot áldoztak a reflexióra, amiben úgy fogalmaztak, elítélik az erőszak minden formáját.

Mint ismert, Will Smith az Oscar-díjátadón azért ment fel a színpadra és vágta pofán a műsorvezető Chris Rockot, mert az Smith feleségének kopaszságával viccelődött. Jada Pinkett Smith viszont egy autoimmun betegség miatt veszítette el haját, így a vicc eléggé ízléstelennek hatott sokak számára. A gála után a rendőrség is a helyszínre érkezett, Chris Rock azonban nem tett feljelentést. Smith később bocsánatot kért az Akadémiától és rajongóitól is, Rocktól azonban nem.

(Kiemelt kép: Will Smith amerikai színész (r) pofon vágja Chris Rock amerikai színészt a színpadon a 94. Oscar-gálaesten a Dolby Színházban a kaliforniai Hollywoodban 2022. március 27-én. fotó: Robyn Beck / AFP)

Mások mellett az Altin Gün, a Mdou Moctar, Phum Viphurit, a Balming Tiger és Beton.Hofi is koncertet ad a Bánkitó Fesztiválon. A kulturális és szabadidős kavalkádot július 13-tól 16-ig rendezik a Nógrád megyei Bánkon, a fővárostól 60 kilométerre.