Oscar-botrány: évekre nyúlik vissza Will Smith és Chris Rock viszálya

Chris Rock és Will Smith kapcsolatáról újabb részletek láttak napvilágot. 

2022. március 29., 08:42

Szerző:

Még mindig Will Smith és Chris Rock incidensétől hangos a sajtó. Az Oscar-gálán történt pofozkodásról egy korábbi cikkünkben számoltunk be, amit ide kattintva olvashat el. Majd mint megírtuk, a pofozkodás miatt az Akadémia akár el is vehetné Smith Oscar-díját, ám eddig nem érkezett reakció a részükről. 

Kiderült, hogy Chris Rock nem először poénkodott Will Smith feleségével, Jada Pinkett Smith színésznővel. Mint ismert, Demi Moore korábban a G.I. Jane című film kedvéért kopaszra borotválta a fejét, a humorista pedig azzal poénkodott, hogy a második részben akár Pinkett Smith is szerepelhetne, ugyanis szinte kopasz, ám azt sokan nem tudták, hogy a színésznő egy autoimmun betegségben szenved, ami miatt kihullott a haja. 

A 2016-os Oscar-gálának Rock volt a házigazdája, amelyen azon viccelődött, hogy a Smith házaspár bojkottálta az #OscarsSoWhite nevű online mozgalmat, amely az Oscar-díjátadón a sokszínűség hiányának kezelésére indult. Rock kijelentette, hogy a házaspár, valamint a fekete rendező, Spike Lee "megőrült" az ügy miatt, mivel abban az évben nem volt fekete színészjelölt. Rock akkor azt mondta, hogy Pinkett Smith dühös, amiért a férjét nem jelölték Oscarra, pedig remek teljesítményt nyújtott, de a humorista szerint az sem volt fair, hogy Will Smith 1999-ben 20 millió dollárt kapott egy filmért - írja a CNN.

Smith és Rock kapcsolata egészen a 90-es évekig nyúlik vissza, amikor a komikus vendégszerepet kapott az amerikai színész egy sorozatában. 2018-ban Will Smith egy nyilvános posztban köszöntötte fel a volt feleségét, Sheree Zampino-t, aki a fiának Troynak az édesanyja. Smith az üzenetben azt is üzente volt feleségének, hogy nagyon szereti, amire a humorista egy kommentben reagált. 

„Wow, nagyon megértő feleséged van”

- írta akkor Chris Rock, amire Sheree Zampino annyit válászolt, hogy „ne utálj”.

Will Smith később az Instagram-oldalán kért nyilvánosan bocsánatot. A saját viselkedését elfogadhatatlannak nevezte, hozzátette, hogy a feleségével való poénkodásra érzelmekkel reagált. Elmondta, hogy szégyelli a viselkedését és túllépett egy határt.

„Nincs helye az erőszaknak egy kedvességgel és szeretettel teli világban”

- írta.

Magyar siker az Oscar-gálán

Újabb magyar Oscar-díj

Íme, Orbán Viktor mit üzent az új magyar Oscar-díjasnak

Ebből a kis Pest megyei faluból indult az Oscar-díjat nyert Sipos Zsuzsanna

(Kiemelt kép: AFP)