Nyílt titok, hogy ki az adócsaló sztárzenész

Tegnap derült ki, hogy nyomoz a NAV egy adócsaló sztárzenész után, aki 20 millió forint adót felejtett el befizetni. Itt egy lista...

2023. július 8., 10:14

Szerző:

A pénteki nap híre volt, hogy adócsaló zenészt ellen indított eljárást a NAV. A meg nem nevezett zenész ellen költségvetési csalás miatt folyik most a nyomozás, az eddigi adatok szerint a zenész az SZJA-bevallási és -fizetési kötelezettségeinek nem tett eleget, ami miatt a kötelező összegnél 20 millió forinttal kevesebb adót fizetett be

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói több eljárást folytattak le egy közismert zenésszel szemben. Az előadóművész ugyanis a zenei tevékenységével szerzett jövedelmét elhallgatta az adóhatóság elől”

– áll a tegnapi, botrányt kiváltó közleményben.

Mindezek után a Blikk ma körbekérdezett, és bár a gyanúsítottnak joga van ahhoz, hogy nevét ne írják meg a lapok, amíg nem járul hozzá, annyit azért tudni lehet, hogy a bennfentesek biztosak abban, hogy tudják, kiről van szó. A redditezők szintén: a Reddit nevű közösségi oldal egyik fórumán szintén felmerült a téma, ahol a legtöbben ugyanazt a nevet írják a fenti hír kapcsán. Megerősítve egyelőre semmi nincs.

Annyi mindenesetre már a NAV közleményéből kiderül, hogy minden bizonnyal a YouTube-on kiugróan magas nézőszámmal rendelkező hazai előadóról van szó. A Blikk a következő listát közli a videómegosztón legsikeresebb magyar zenészekről:

„a YouTube-on megtekintett videókat nézve idehaza Missh áll a legjobban, ­klipjeit 480 millióan látták eddig, őt követi G.w.M 408 millióval, L.L.Junior 382 millióval, ByeAlex 294 millió, Horváth Tamás 262 millió megtekintést mutathat fel, míg Azahriah 259 milliónál tart eddig. A rapper T. Danny 253, Burai Krisztián 218, DR BRS 193, KKevin 124 millió megtekintéssel büszkélkedhet.”

(Kiemelt kép: Shutterstock/dorofieiev)