Dolly először nyilatkozott az állatkínzásos botrányról

Dolly a TV2 kamerái előtt beszélt az ügyről.

2023. június 27., 10:31

Szerző:

Néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy Dolly menedzsere illegális kutyaszaporító-telepet tartott fent, ahonnan úgy kellett kimenekíteni az állatokat. A Blikk két héttel ezelőtti beszámolója szerint a telepen voltak olyan kutyák, amelyeket daganatok, nyílt sebek borítottak, amikor rájuk találtak az állatmentők, a megmentett ebek azóta is kezelésre szorulnak.

A Dolly Rollból is ismert énekesnő azóta elrejtőzött a nyilvánosság elől, pedig többen is keresték, de az ügyből hatalmas botrány lett. Dolly most a TV2-nek, a Tények Plusz című műsornak nyilatkozott – és ugyanezt tette vele párhuzamosan a menedzsere is, aki azt mondja, az énekesnő nagyon is tudta, mi zajlik a telepen. A Rita keresztnéven emlegetett menedzser azt mondja, hogy nem tartja magát állatkínzásnak, de felelősnek igen.

Dolly minderre ezt mondja:

„fogalmam nem volt arról, hogy ott milyen állapotok uralkodnak. Akkor lett erről fogalmam, amikor megláttam az első cikkeket és a hozzátartozó fényképeket. És akkor én is leültem és azt hittem, hogy nem jól látok. [...] Most volt elég, tulajdonképpen most azért beszélek. Mert most lett az, amikor már átlépett ez az egész történet egy bizonyos határt. [...] Azt gondolom, hogy nekem nem kell megvédeni magam, mert nincs miért.”

Az egykori menedzsert állatkínzásért 27 millió forintra bírságolták, de ő azt mondja, nem egyedül felelős, Dolly is mindenről tudott. Az énekesnő továbbra is ragaszkodik azonban az ártatlanságához, mondván, hogy azt se tudta, ez a bizonyos telep hol van, évente kétszer járt Gyöngyösön, de akkor sem ezen a bizonyos telepen.

Azt elismeri, hogy vett kutyákat a menedzserének, de nem tudta, milyen állapotok közé kerülnek ezek az állatok:

„nem vagyok semmiért hibás, én tiszta vagyok. Azt gondolom, hogy majd az igazság azért igazság, mert ki fog derülni. Mert az igazság mindig kiderül. És remélem, hogy az is kiderül, hogy mi volt ez az egész indíttatás, amiért ez az egész botrányos rágalomhadjárat énfelém elindult. Sejtem, hogy körülbelül mi lehet az ő indíttatása, de jelen pillanatban erről még nem kívánok nyilatkozni.”

Az alábbi interjúban Dolly utal arra, hogy sejti, egykori menedzsere most miért állt elő ilyen vádakkal, de ezekről részletesebben nem kíván nyilatkozni.

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)