Nyilatkozott a rendező, akit szintén eltalált Alec Baldwin halálos lövése

Joel Souzát a vállán találta el a lövés, amelybe Halyna Hutchins belehalt.

2021. október 26., 09:44

Szerző:

A múlt hét csütörtökön történt a halálos kimenetelű baleset a Rust című westernfilm forgatásán, amely megrázta a világot. Alec Baldwin színész kezében egyszercsak elsült egy kellékpisztoly, és a lövés egy operatőrnőt, Halyna Hutchinst találta el és ölte meg, valamint megsebesítette a film rendezőjét, Joel Souzát is.

A rendező beszámolója a balesetről a CNN szerint azt tartalmazta, hogy Baldwin éppen azt gyakorolta, hogyan kell a kezével átellenes oldalon levő pisztolytáskából előrántani a fegyvert, amikor egyszercsak egy dörrenés hallatszott. Hutchins a kikapcsolt kamera mögül figyelte az eseményeket, Joel Souza mögötte állt. A 48 éves rendező azt mondja, miután a hangot hallotta, az operatőrnő

„a hasát kezdte fájlalni és odakapott a törzséhez”.

Hutchins ezt követően azt mondta, hogy nem érzi a lábait, és mire az orvosok megérkeztek, a földön feküdt és vérzett.

Souza megerősítette egyrészt, hogy ő is hallotta, hogy a kérdéses fegyverről korábban elhangzott a rendezőasszisztenstől, hogy nem tartalmaz éles lőszert, másrészt azt, hogy a forgatás során korábban is voltak problémák. A balesetkor nem volt ott a teljes stáb, mivel többen megtagadták a munkát a fizetést és a szállást érintő vita miatt. A rendezőt szintén eltalálta a halálos lövés, neki a válla sebesült meg. Baldwin még a hétvége során kifejezte részvétét és szomorúságát a tragédia miatt.

Az eljárás során eddig kiderült tények alapján szakértők szerint az is elképzelhető, hogy Alec Baldwin felelősségét is megállapítják, de terhelő bizonyítékok vannak a fent említett rendezőasszisztenssel és a film fiatal fegyvermesterével szemben is. Ezekről a kérdésekről hétfő reggeli cikkünkben írtunk részletesebben, kattintson érte ide!

(Kiemelt kép: Alec Baldwin Instagramja)