Nagyon nehéz találós kérdés: igazi zseni, ha megfejti

Ezúttal egy találós kérdéssel készültünk. Ön valódi lángelme, ha kapásból tudja a választ. 

2024. augusztus 26., 20:00

Szerző:

Időről-időre hozzuk a különböző fejtörőket, feladványokat, optikiai illúziókat, ám ezúttal egy találós kérdéssel készültünk. A szakértők szerint óriási elme az, aki kapásból tudja a választ – írja az Express.

Agytorna

Akárhogy is az efféle játékok mind-mind gondolkodásra késztetik az agyat, ha pedig folyamatosan tréningeli az azt, akkor a kutatások szerint jó eséllyel elkerülheti később a demencia vagy éppen az Alzheimer-kór kialakulását. Legyen szó akár optikiai illúziókról, matek feladatokról vagy találós kérdésekről a lényeg mindig, hogy beindulnak azok a bizonyos fogaskerekek az agyban. Még, ha nem is sikerül mindig mindent megfejteni, már maga a gondolkodás folyamata is hatalmas segítség lehet a kognitív funkciók karbantartásában. 

Találós kérdés

Mai feladványunk viszont tényleg elég nehéz, ezt a találós kérdést valóban csak az igazán okos emberek tudják megoldani. Alább mutatjuk is a kérdést, ön vajon tudni fogja rá a választ? Tehát a rejtvény így szól: 

Van tengerem víz nélkül, tengerpartom homok nélkül, városom emberek nélkül és hegyeim föld nélkül. Mi vagyok én? 

Gondolkodásra fel!

Fogadjunk, hogy most egy pillanatra teljesen összezavarodott. Igen, a kérdés valóban hihetetlenül bonyolultnak tűnik, de álljon meg egy kicsit és próbáljon meg logikusan gondolkodni. Ide beteszünk most egy kis motiváló dalocskát, hátha a zene segítségével a megoldás is meglesz végül. 

Adunk még pár másodpercet 

Na, megvan a válasz? Nincs? Akkor még adunk 10 másodpercet, hátha beugrik. Gyorsan olvassa el még egyszer a kérdést, de fürgén, mert az óra bizony ketyeg.

10...

9...

8...

7...

6...

5...

4...

3...

2...

1...Ennyi, leját az idő! 

Kitalálta? 

Szóval, ha még mindig nincs meg a megoldás, akkor eláruljuk. A helyes megfejtés nem más, mint a TÉRKÉP. Igen, hiszen a térképen ott vannak az óceánok, a városok, sivatagok és hegyek, de természetesen csak papír alapon. Amennyiben ön tudta a választ, akkor jár a gratuláció, briliáns elme, akinek vág az esze, mint a borotva. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)