Nagy Feró takarékosságra buzdít: Ez a helyzet, ami van, ez marad

Nagy Feró arról beszélt, hogy szűkös időkre és bizonytalanságra kell felkészülni.

2022. augusztus 10., 12:07

Szerző:

Nagy Feró szerepelt szerda reggel a TV2-n a Mokka című műsorban. A rockzenész korábbi nyilatkozatához hasonlóan most is a takarékoskodás fontosságára hívja fel a figyelmet. Többek között arról beszél, hogy a gázhiányra való tekintettel idén télen le fogja kapcsolni a fűtést azokban a szobákban, amiket nem használnak, illetve takarékosabb égőkkel fog világítani, amik maguktól lekapcsolódnak, ha nincs senki a közelben. Sőt, az étel pazarlását is vissza kell fogni minden lehetséges módon.

Nagy Feró úgy érzi, hogy az orosz-ukrán háború előtti időszakhoz már soha nem fogunk tudni visszatérni. A következőképpen fogalmaz:

„megváltozott a világ. Ha valaki most arra gondol, hogy egyszercsak vége a háborúnak és akkor »helló világ, megint minden visszatér a régi kerékvágásba« – nem tér vissza már semmi! Arra kell készülnünk, hogy ez a helyzet, ami van, ez marad. Ugye most is elzárták az olajcsapot... egy hihetetlen bizonytalanság következik be, és ezért nekünk embereknek erre oda kéne figyelni. Már csak az ország miatt is, meg a természetvédelem miatt is.”

Nagy Feró az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékszik vissza, amikor ő 10 éves volt: ő például ekkor is megélte azt, amit ő úgy hív, hogy spórolós világ. Íme a teljes interjú.

Ez marad

Tóth Gabi felháborodott, hogy mekkora óradíjat kért tőle a bébiszitter

Molnár Anikó már a trappistát is visszateszi a polcra, nyaralni ő sem megy

Valkó Eszter a holland gázárakról beszélt: Mikor megkaptuk a számlát, nem hittem a szememnek

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)