Valkó Eszter a holland gázárakról beszélt: Mikor megkaptuk a számlát, nem hittem a szememnek - videó

Valkó Eszter műsorvezető elárulta, mennyire megemelkedtek a gázárak Hollandiában a háború miatt. 

2022. március 24., 10:47

Szerző:

Valkó Eszter és családja Hollandiában élnek. A magyar műsorvezető most az RTL Klub Fókusz című műsorában árulta el, mennyire megemelkedtek az árak az országban: például a vaj is egy euróval több pénzbe kerül, mint eddig, de ez semmi ahhoz képest, amilyen brutális emelkedésen mentek keresztül a gázárak. 

„A pénztárcájukon érzik, mert olyan az infláció, ami 1977 óta nem volt itt Hollandiában. Csak annyit mondok, két héttel ezelőtt egy nagy dobozos vaj 3,5 euró volt, most 4,5”

- mesélte Valkó Eszter.

A tévés arról is beszélt, hogy a 100 négyzetméteres lakásuk fenntartásának költségei is az egekbe szöktek. 500 euróval fizetnek többet a gázért, mint tavaly. Hozzátette, hogy Hollandiában vannak, akik úgy spórolnak, hogy kabátban ülnek az otthonaikban, mert anyagilag nem engedhetik meg, hogy kifizessék a drágább gázárakat. 

„Tavaly télen 150 eurót fizettünk a gázért, most pedig 650-et. A gázért dolgozunk, ami elképesztő. Mikor megkaptuk a számlát, nem hittem a szememnek, azt hittem, tévedés”

- idézte Valkó Eszter szavait a Blikk.

A háború hatására az üzemanyagok is drasztikusan drágultak: Hollandiában a legdrágább, 749 forintért tankolhatunk egy litert. Majd őket követi Finnország, Dánia, Görögország és Olaszország. 

A teljes adást itt nézhetik vissza:

Sztárok az orosz-ukrán háborúról

Csonka András is megszólalt, miután Tóth Verát gyalázták a kommentelők

Tóth Vera kritizálta Vlagyimir Putyint, ilyen durva gyalázásokat kapott érte

A Toxikoma sztárja megosztotta, milyen gyűlölködő kommenteket kap Putyin-szimpatizánsoktól

Keményen nekiment az orosz média Arnold Schwarzeneggernek a kijelentései után

(Kiemelt kép: Valkó Eszter Instagramja)