Nem őrzik tovább Michael Schumacher autóit

Árverésre bocsátják Michael Schumacher családi autóit.

2022. január 28., 10:04

Szerző:

Michael Schumacher nyolc évvel ezelőtt szenvedett síbalesetet, melynek következtében olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy sokáig az sem volt biztos, hogy túléli. Ezt követően hónapokig tartó rehabilitációval próbálták minél jobb állapotba hozni a Forma-1-es pilótát. Azóta teljes nyugalomban a Genfi-tó partjánál lévő otthonában ápolják, kizárólag a családja és közeli barátai látogathatják. A pontos állapotáról azonban semmit sem árulnak el, de a pilótával kapcsolatos megjelenő hírek mind arról árulkodnak, hogy már sosem lesz a régi.

A legfrissebb információk szerint árverésre bocsátják a hétszeres Forma–1-es világbajnok autóit. Korábban volt már erre példa, akkor Schumacher 1994-es, világbajnok F1-es Benettonja került kalapács alá, ezúttal viszont a saját autóit adják el.

Az egyik ilyen megvásárolható jármű egy Mercedes C 63 AMG, amit fél évig vezetett 2010-ben a pilóta. Az aukciós ház arra számít, az autó 50 és 100 ezer euró (18-36 millió forint) között kel majd el. A másik jármű, amelyre licitálni lehet majd, egy speciális Tesla Roadster. Különlegessége, hogy a 2010-es Bajnokok tornáján ebben az autóban volt látható Sebastian Vettellel. Ezért 135-200 ezer eurót, vagyis 48-71 millió forintot várnak február 3-án Párizsban.

Ez is érdekelheti:

Kiderült, miért gyűlöli egymást Michael Schumacher felesége és volt menedzsere

Gyászol Michael Schumacher családja

Michael Schumacher fia arról beszélt, mi a legfájóbb édesapja mostani állapotában

(Kiemelt kép: IRO SPORTPHOTO / / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP)