Mészáros Lőrinc karácsony alkalmából segít a szegényeken, de csakis saját termékeiből adományoz

Íme, hány milliót adományoz az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc a szegényeknek cégein keresztül.

2021. december 8., 14:18

Szerző:

Bicskén tartott sajtótájékoztatót szerdán Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója arról, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló vállalatok karácsonyi adománnyal segítenek szegény, rászoruló családokat. Mészáros Lőrinc az ország leggazdagabb embere, a vagyonát tavaly 479 milliárd forintra taksálták. Ő most 50 millió forintot áldoz arra, hogy a nála kevésbé jó helyzetben levőknek szebb karácsonya lehessen.

A sajtótájékoztatóról a Blikk közöl riportot, amelyből kiderül, hogy a többgyerekes családoknak és egyedülálló időseknek szánt csomagokat

„a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze, és azok összeállításában kizárólag a csoporthoz tartozó vállalatok dolgozói vettek részt.”

Az összesen 40 tonnányi adományban alapvető élelmiszerek szerepelnek, valamint ünnepi csemegék is, például pulykahús, friss tojás, méz, karácsonyi keksz és csokoládé. A tavalyi évhez hasonlóan idén is tízezer adománycsomag készült, amelyeket a cégek dolgozói állítottak össze és szállítanak le a Magyar Vöröskereszt regionális központjaiba, ahonnan a szervezet önkéntesei viszik majd ki az ajándékokat a rászorulókhoz.

Mészáros Lőrinc egyébként máshogy is segít: az ő nevéhez köthető Andrássy úti villaépületébe van bejelentve az Alapítvány az innovatív oktatásért nevű szervezet. Az alapítvány elnöke Várkonyi Andrea.

(Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka)