Várkonyi Andrea újabb pozíciót kapott: elnökként figyel egy fontos területre

Mészáros Lőrinc Andrássy úti villájában van az új szervezet székhelye, itt elnök Várkonyi Andrea.

 

2021. szeptember 21., 07:27

Szerző:

Új szervezet költözött szeptember 9-én az Andrássy út 105-be, azaz a Mészáros Lőrinchez és Vida Józsefhez kötődő villaépületbe – írja a szervezetek nyilvántartására, illetve cégdokumentumokra hivatkozva az mfor.hu. A szóban forgó szervezetet június 18-án alapították, a neve az, hogy Alapítvány az innovatív oktatásért, kuratóriumának elnöke pedig Mészáros Lőrinc menyasszonya, azaz Várkonyi Andrea.

Az alapítvány célját a szervezet a következőkben határozza meg:

„köznevelési vagy szakképzési intézmény oktatástechnológiai, infrastrukturális fejlesztése, dolgozó pedagógusainak szakmai fejlődésének támogatása, a tanulók tehetséggondozása vagy felzárkóztató esélyteremtése, továbbá hazai és határon túli tudásmegosztásának támogatása.”

Az alapítványnak további két bejegyzett képviselője van: a kuratórium tagjai még Horváth Ádám, illetve Szentes Richárd műsorvezető, aki korábban az ECHO TV-nél, majd Mészáros Lőrinc korábbi felesége, Kelemen Beatrix által tulajdonolt Ozone TV-nél dolgozott.

Mészáros Lőrincnek és Várkonyi Andreának nem ez az első közös érdekeltsége. Két hete sincs, hogy jött a hír, hogy új közös céget alapítottak, erről itt írtunk részletesebben. Várkonyi ezen kívül 2020 szeptemberében alapította meg a Whitedog Media Kft-t. A cég működése első négy hónapja alatt 127 milliós árbevételre és 52,8 milliós nyereségre tett szert, amiből 35,35 millió forint osztalékot vett ki a műsorvezető, akinek a hírek szerint még a héten meglesz az esküvője.

 (Kiemelt kép: dfp.hu)