Meglepetés az elvonó után, Kiss Tibi újra színpadon

Óriás öröm érte a rajongókat, amikor a Quimby frontembere váratlanul megjelent a zenekar fellépésén.

2021. július 3., 07:14

Szerző:

Nem várt sztár robbantotta fel a Budapest Park színpadát csütörtök este. Másfél év elvonó után Kiss Tibi színpadra lépett. A rajongók erről semmit sem tudtak a koncert előtt, így nem csoda, hogy szinte kiugrottak a bőrükből az énekes láttán. Kiss Tibi egyszer már járt hasonló cipőben, de tizenöt éve sikerült megküzdenie a szenvedélybetegségével. Habár csak egy szám erejéig halhatta a közönség, de ez már egy nagy lépés, hiszen nemrégen erről még álmodni sem mertek a Quimby fanok.

A kollégák is teljesen meghatódtak, csillogó tekintettel nézték az énekest a színpad mögül. A Blikk információi szerint ez egy spontán fellépés volt, és látszólag egészen jól van az énekes. A Budapest Bár sajtósa, Gáncs Andrea ezt mondta a napilapnak: „örülünk neki, hogy Tibi fellépett velünk, annak pedig különösen, hogy olyan közeget tudunk nyújtani neki, amelyben ennyire biztonságban érezheti magát. Fennállásunk 14 éve alatt szinte egy családdá kovácsolódtunk, ahová mindig vissza lehet jönni. Ezt a hangulatot érezhette mindenki, aki ott volt a koncerten”.

A zenekar attól tartott, hogy harminc év után feloszlanak, de Kiss Tibi szembenézett az alkoholproblémáival, és rehabilitációs intézetbe vonult. Hónapokig zenésztársaival sem tarthatta a kapcsolatot, végül néhány hete ezt a posztot osztotta meg a Quimby: 

„Tibi terápiája már nem izolációban folytatódik, így újra kapcsolatba kerültünk egymással. Van alkalmunk személyesen találkozni, hosszú idő után megölelhettük mi is egymást. Ez mindenképpen egy fontos mérföldkő, de nem jelenti az út végét, amelyhez a feltétlen támogatásunkról biztosítottuk Tibit.”

A Quimby menedzsere, Deák Melinda is megszólalt. Azt mondta, Kiss Tibi eleinte csak a zenekar tagjaival akart találkozni, ám végül úgy alakult, hogy színpadra is lépett, ami őket is hatalmas örömmel tölti el, noha tudják, hogy ez egy hosszú út egyik jelentős állomása. Azzal is tisztában van Deák Melinda is és a Quimby tagjai is, hogy egy dal még nem egy egész koncert, de követik a tempóját és mindenben mellette állnak.

(Kiemelt kép: Kiss Tibor énekes, előadóművész, a Quimby együttes frontembere 2013. július 24-én. Fotó: Beliczay László / MTI)