Kiderültek Markó Iván halálának körülményei: rá kellett törni az ajtót

Markó Iván táncművész csütörtök hajnalban hunyt el, a kórházban nem tudták megmenteni.

2022. április 22., 07:42

Szerző:

Csütörtökön érkezett a hír, hogy elhunyt Markó Iván. A táncművész-koreográfus 75 évet élt, és a Blikk friss cikke szerint a halálát az okozta, hogy a művész szervezete elvesztette a folyamatos küzdelmet a nikotinnal, az alkohollal és a stresszel.

A lap hosszasan tudósít Markó Iván halálának körülményeiről: hatodik kerületi lakásában lett rosszul, és a telefont sem tudta felvenni. Miután többen is kerestek és aggódtak érte, egy közeli ismerőse odament a lakáshoz, de senki nem nyitott ajtót.

„Felfeszítették és feltörték a bejáratot, és amikor beértek a lakásba, ott találták a földön, mozdulatlanul fekve a táncművészt. Már alig lélegzett, már alig volt benne élet, a teste teljesen kiszáradt. Jó ideje lehetett ott”

– írja a lap. Markó Ivánt ekkor a Szent János Kórházba szállították, ahol három nappal később, csütörtök hajnalban elhunyt.

A cikkben a balettművészhez közel állók közül többen is megszólalnak. Komáromi Ágnes, Markó Iván régi barátja a következőképpen emlékezik vissza:

„nap mint nap beszéltünk, olykor ötször is telefonon, és ha csak az idő engedte, személyesen is. Imádtuk a kutyákat, neki volt egy bobtail, gyakran vigyáztam rá, és gyakran vigyáztam Ivánra is. Magának való ember volt, ám mégsem boldogtalan. Voltak az életében súlyos mélypontok, amikor az élet vagy inkább néhány ember váltásra kényszerítette, de túllendült mindenen, és élni akart. Szeretett élni, szerette a színházat, a táncot mindenekelőtt. Talán ezért is volt benne annyi akaraterő, hogy a közelmúltban, hosszú-hosszú évtizedek után leszokott a cigarettáról. Sajnos, túl későn.”

Őket szintén idén vesztettük el

Csollány Szilveszter tüdőátültetésre várt, de nem érkezett időben az életmentő segítség

Gyászol Hollywood: meghalt William Hurt, a Bosszúállók Oscar-díjas színészlegendája

Meghalt Lippai László

(Kiemelt kép: dfp.hu)