Csollány Szilveszter tüdőátültetésre várt, de nem érkezett időben az életmentő segítség

Nem Csollány Szilveszter lett volna az első, akinek a tüdőátültetés menti meg az életét covid-fertőzés után.

2022. január 26., 07:52

Szerző:

Csollány Szilveszter hétfőn hunyt el koronavírus-fertőzés következtében, és az egykori olimpiai bajnok tüdőátültetésre várt a halála előtti napokban. Az Exatlon című sportrealityben is feltűnt híresség december elején került kórházba, ahol először lélegeztetőgépre került. Később egyértelművé vált, hogy ez sem elegendő, ekkor műtüdővel kezdték kezelni.

A Blikk című lap friss cikke teszi közzé azt az információt, hogy amikor a műtüdős kezelés sem bizonyult elegendőnek, felmerült a tüdőátültetés lehetősége is. A beavatkozáshoz azonban szükséges, hogy a beteg többi szerve kielégítő állapotban legyen. Csollány Szilveszter tüdeje annyira roncsolódott, hogy felmerült a transzplantáció lehetősége, de az egykori sportoló ekkorra már olyan állapotban volt, hogy az nem tette volna lehetővé a beavatkozást.

Jelenleg 17 magyar beteg vár tüdőtranszplantációra, volt már, akin koronavírus-fertőzés után végeztek sikeres, életmentő tüdőátültetést, amint erről a Blikk fenti cikke szintén részletesen beszámol. Csollány Szilveszternél végül nem volt lehetséges ez az eljárás.

Az 51 éves korában elhunyt sportolót rengeteg pályatársa, illetve hazai híresség gyászolja, megemlékezéseikről készült összefoglalónkért kattintson ide!

(Kiemelt kép: dfp.hu)