Nehéz életed volt, megharcoltad – így búcsúztatják Csollány Szilvesztert a hazai hírességek

Megtört vallomásokkal gyászol Csisztu Zsuzsa, Kucsera Gábor, Berki Krisztián, Vujity Tvrtko és még sok hazai híresség.

2022. január 25., 10:08

Szerző:

Hétfő este érkezett a tragikus hír, hogy 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnok tornász csaknem másfél hónapja volt kómában.

Most a közösségi médiában rengeteg országosan ismert személy gyászolja az elhunyt sportolót, dr. Csisztu Zsuzsa például a következőket írja:

„Drága Barátom! Szilas, ezt az utolsó gyakorlatodat már nem tudtad befejezni, egyszerűen nem hiszem el ezt a pusztítóan fájdalmas hírt! Leírni sem vagyok szinte képes: Nyugodj békében, Szilaskám!”

Vujity Tvrtko a Facebookon alábbi posztjában többek között a következőket írja azzal kapcsolatban, hogy Csollány Szilveszter győztes gyakorlata után a földre érkezve már tudta Sydney-ben, hogy ezzel győzni fog:

„Las Vegasban, Supinál azt mesélted nekem, hogy már akkor és ott, a leérkezés pillanatában tudtad, érezted: megvan, mert annak, ott, meg kellett lennie. Ezért voltál olyan önfeledt a gyakorlatod után, mint korábban még soha. Jópofán, kedvesen meséltél a legnehezebb edzésekről, próbatételekről, kihívásokról is, mert Te egy jópofa és kedves srác voltál! Nehéz életed volt, megharcoltad, miközben mindvégig megmaradt az emberség, a méltóság, A NAGY BAJNOK méltósága.”

Kucsera Gábor mindössze annyit ír az alábbi posztban, hogy „nincsenek szavak”.

Kandász Andrea egy 2016-os interjút osztott meg. Ő többek között a következőképpen emlékszik vissza interjúalanyára, műsorának egykori vendégére:

„itt, ebben a videóban olyan boldogan emlékeztél az olimpiai aranyra és annyira imádtad a gyerekeket, hogy nekünk is borsózott minden porcikánk...! Volt nekünk egy nagyszerű sorozatunk, amelyben olimpiai bajnokokat mutattunk be, az Olimpiász c. sorozatunkban... Ma is nagyon hálás vagyok Neked, hogy első kérésre jöttél, mert imádtad a gyerekeket, akiket a tornászlét szeretetére oktattál és ezt akartad átadni a saját példáddal elképesztő energiával!”

Berki Krisztián tornász sporttársa emlékére Csollány Szilveszter fekete-fehér fotójára cserélte oldalának borítóképét a Facebookon. A következő videóval emlékezik rá, azzal, hogy „köszönünk mindent, BAJNOK, nyugodj békében”.

Rubint Réka is megemlékezett Csollány Szilveszterről az Instagramon ide kattintva elérhető posztjában. „Nincsenek szavak … ismét egy felfoghatatlan és elfogadhatatlan tragédia! Egészen biztos vagyok abban, hogy egy ország darabokra tört szíve dobban most egyszerre, egy emberként!” – írja Rubint Réka.

Palik László szintén posztolt Csollány Szilveszterről, aki szerepelt az Exatlon című műsorban, amit akkor még Palik László vezetett. A műsorvezető a következőket írja:

„Istenem! Megszakad a szívem, Bajnok! Nyugodj békében!”

Őket is a közelmúltban vesztettük el

Oszter Sándor

Babicsek Bernát

Kóbor János

(A fent kiemelt kép 2003-ban készült, Csollány Szilveszter könyvének bemutatóján. Fotó: dfp.hu)