Ma 35 éve, hogy elhunyt a magyar szépségkirálynő, Molnár Csilla

Öngyilkosságának tényleges okát a mai napig homály fedi.

2021. július 10., 07:52

Szerző:

A tragikus sorsú Molnár Csilla Andrea hirtelen került a figyelem középpontjába, talán nem is tudott megbirkózni vele, és 9 hónappal azután, hogy megnyerte a Magyarország Szépe címet, önkezűleg vetett véget életének. Az eset még ma, 35 évvel a történtek után is megrendíti az országot.

1985-ben, 50 év után rendeztek Magyarországon újra szépségversenyt, így fokozott érdeklődés övezte az eseményt, a versenyzők pedig hamar ismertté váltak. A több hónapig tartó megmérettetést végül egy 17 éves fonyódi lány, Molnár Csilla Andrea nyerte. A gimnazista lányt a zsűri egyöntetűen a legszebbnek, vagy ahogy akkor fogalmaztak, igazi nemzetközi szépségnek találta. A győzelme után is szerény lány a magyar versenyt követően, 1986-ban a Miss Európán is dobogós, harmadik helyezést ért el.

Sikert-sikerre halmozott, szép és fiatal volt, előtte állt az egész élet, de ő még ebben az évben, július 10-én öngyilkos lett. Bár hagyott hátra búcsúlevelet, a tettére máig nem született egyértelmű indok. Csilla a feltételezések szerint azért vetett véget saját életének, mert nem lehetett nyíltan együtt szerelmével, a nála 20 évvel idősebb diszkó - és étterem tulajdonos Futács Károllyal. Közeli ismerősök beszámolója szerint ugyanis a lány édesapja nem nézte jó szemmel a románcot.


Molnár Csilla, a 1985-ös Magyarország szépe verseny győztese a Budapesti Kongresszusi Központban. Fotó: Gábor Viktor / Fortepan
 

A szépségkirálynő azután vette be apja gerincpanaszaira kapott erős fájdalomcsillapítóit, hogy előző nap lebukott a pár, együtt látták őket Futács éttermében. Akkor azt ígérte szerelmének, hogy elsimítja otthon a dolgokat, és beszélni fog édesapjával, másnap azonban bekövetkezett a tragédia, amely egy egész országot lesújtott.

Emlékére számos könyv és dal született, ezek közül is a legismertebb, Homonyik Sándor előadásában, az 1988-ban az év számának választott Álmodj királylány. Fonyód városa 2017-ben úgy döntött, hogy a felújított Kripta villában egy kiállítást rendez be a fiatalon meghalt Molnár Csilla Andrea emlékére, ahol a tragikus sorsú fonyódi diáklány fotóit és személyes tárgyait mutatják be.

(Kiemelt kép: Molnár Csilla, a 1985-ös Magyarország szépe verseny győztese a Budapesti Kongresszusi Központban. Fotó: Gábor Viktor / Fortepan)