Megvan a büntetőítélet: Lovasi András vagy fellebbez, vagy eladja a házát

A pénzbüntetést elfogadja, de a másik büntetését aránytalannak találja.

2021. szeptember 11., 11:50

Szerző:

Lovasi András 2019 márciusában a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében ütközött neki egy rendőrautónak, és az abban ülő rendőr maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az 54 éves zenész kezdettől fogva elismerte a felelősségét, és a baleset miatt indult büntetőeljárásnak első fokon tegnap lett vége egy elmarasztaló ítélettel. Lovasit a Blikk tudósítása szerint 600 ezer forint pénzbüntetésre és két év járművezetéstől eltiltásra ítélték.

A lap azt írja, hogy Lovasi a bíróságon találkozott a balesetben megsérült rendőrrel, aki azonban a zenésznek a szemébe nézni sem volt hajlandó, pedig Lovasi bocsánatot szeretne kérni tőle szemtől szemben.

„Jó érzés volt látni, hogy rendben van, és elmondta, hogy vissza is ment dolgozni. Ez megnyugtatott, és megkönnyebbülés volt látni, hogy nem tettem tönkre az életét”

– többek között ezt nyilatkozta Lovasi, aki áprilisban azt nyilatkozta, hogy a balesetről évek után is rémálmai vannak. Az ítéletről is kérdezték, és azt mondja, a pénzbüntetés összegét nem kifogásolja, de a járművezetéstől eltiltás két éves időtartamát túlzónak találja, mert az aránytalan hátrányt okoz neki, illetve a családjának, tekintve, hogy a városon kívül laknak. Még egy idézet Lovasi nyilatkozatából:

„A két év eltiltás nagyon sok, nem is nekem, a családnak. Fél éve adtam le a jogosítványomat, azóta nem vezetek. [...] Messze lakunk a várostól, ide kell a kocsi, naponta háromszor jár a busz, és biciklivel sem tudok mindenhová eljutni. A fellebbezés tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözünk olyan helyre, ahol jobb a tömegközlekedés, emiatt nehéz a döntés.”

(Kiemelt kép: dfp.hu)