Lang Györgyi eltitkolt lánya mindent elmesélt a családjáról: Apukámat megkérték, hogy legyen apuka

Lang Györgyi lánya a múlt héten lépett először a nyilvánosság elé, most hosszú interjút adott, amiben beszámol a gyermekkoráról.

2024. május 30., 07:46

Szerző:

Lang Györgyi halálnak első évfordulójával esett egybe, hogy a nyilvánosság elé állt a Pa-Dö-Dő énekesnőjének lánya, a most 18 éves Palugyai Sára, aki a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatára jár és a Színművészetire felvételizett, a harmadik rosta előtt áll jelenleg, éppen maga Vidnyánszky Attila felvételiztette.

Lang Györgyi lánya szivárványcsaládban nevelkedett

Palugyai Sára azt mondja az interjúban, hogy azért vállalta a beszélgetést, mert fontosnak tartja, hogy szó legyen a szivárványcsaládokról, azaz az olyan családokról, mint például az övé. Édesanyja Lang Györgyi élettársa volt, és a pár megkérte a leendő édesapát, hogy alapítsanak együtt családot. Az édesapa egyébként Palugyai István újságíró. Gyermekkoráról, illetve családjáról a leendő színésznő így mesél:

„Az én gyerekkorom úgy kezdődött, hogy egy nagyon szeretetteljes kör gyűlt össze: anya, Györgyi apukámat megkérték, hogy legyen apuka. Ő szeretett volna apuka lenni, és reméljük nem bánta meg. [nevet] Nagyon jó apuka, a legjobb apuka, akit el lehet képzelni. [...] Egy tökéletesen elfogadó és szeretettel teljes család jött létre. [...] Szerencsére az ő színességük által én is még színesebb lettem és nyitottabb a világra. [...]  Apa egy csodálatosan ottlévő apuka volt, nincsen hiányom apukaszerepből.”

Lang Györgyinél évtizedekkel ezelőtt diagnosztizálták a szklerózis multiplexet, élete utolsó éveiben kerekes székben ült. Palugyai Sára így emlékszik vissza a betegségére:

„A szklerát nagyon régen diagnosztizálták neki, de akkor még nem volt tolókocsiban. Ez később lett. Viszont akkor voltak ilyen lábtöréses esetek, amiket én már végignéztem, de ez sem befolyásolt. Ez semmit nem jelent. Egy betegség akkor jelentene valamit, ha az befolyásolja az ember tudatát vagy lelkét. De azon kívül, hogy a Györgyi nem *sétált* értem a suliba[, hanem kerekes székkel jött], azon kívül semmit nem befolyásolt, mert a legtökéletesebb lelki és mentális támogatást kaptam tőle.”

Palugyai Sára azt mondja az interjúban, hogy az óvodában-iskolában sosem titkolta, hogy szivárványcsaládban nevelkedik. Azt mondja, direkt bántást nem nagyon kapott emiatt, de...:

„Többlépcsős atrocitások voltak. Szülők voltak, akik befolyásoló hatással voltak egyes gyerekeknek az életére. Én lehet, hogy a suliban nagyon jól éreztem magam valakivel, de amikor meghívtam a születésnapi partimra, akkor nem jöttek el, mert egy szülő nem támogatta annyira ezt a velem való barátkozást.”

Hozzáteszi, hogy emberi kapcsolatok szempontjából így aztán sokszor került nagyon nehéz helyzetbe általános iskolában és gimnáziumban is, mert szerinte vannak olyanok, akik szerint ami más, az biztosan rossz. De a vicces sztorik sem hiányoznak az interjúból: Palugyai Sára említi például, hogy egyszer Lang Györgyi ötletére vécékefékből csináltak maguknak otthon karácsonyfát. Alább tudja megtekinteni a teljes videót.

(Kiemelt kép: YouTube/Klubrádió)