Kovács Lajos, az Argo sztárja függőségeiről vallott: másfél hónapig zártosztályon is volt

Kovács Lajos elmesélte, miért került be a zártosztályra, és hogy mivel töltötte az időt bent.

2023. március 6., 09:38

Szerző:

Veiszer Alinda műsorában szerepelt Kovács Lajos, akit a közönség olyan filmekből ismerhet, mint az Argo vagy a Kontroll, de szerepelt például a Tűzvonalban című sorozatban is. A 79 éves színész az interjúban elmondja, milyen elképesztő körülmények között dolgozott azután, hogy 1967-ben elvégezte a Színművészeti Főiskolát. Először a Békés Megyei Jókai Színházban volt társulati tag 12 évig, majd Szegeden, Szolnokon, Veszprémben, Debrecenben és Miskolcon játszott.

Bár magánéletéről rendkívül ritkán beszél, azt most elmesélte, hogy bár Békéscsabán dolgozott, annak idején nem ott lakott, és esténként saját kocsi híján nem volt más lehetősége: stoppolnia kellett hazáig.

„Volt, hogy este 11-kor állt ki az útra és másnap reggel vették fel, miközben kint mínuszok voltak. Máskor három órán át gyalogolt haza, vagy az út közepén feküdt le, annyira fáradt volt. Olyan is előfordult, hogy reggel 6-ra ért haza, aztán 8:20-kor már indult is vissza a reggeli próbára. Egy évig bírta ezt az ingázást, amíg »meg nem kettyent«”

– idézi a Blikk a színész szavait. Kovács Lajos szereket kezdett szedni, hogy ébren tudjon maradni, és erre ráment az egészsége. Másfél hónapra zártosztályra került. Bent ő volt a többiek nevettetője: utánozta betegtársait, hogy ezzel jobb kedvre derítsen mindenkit. Később a bent szerzett tapasztalatokat szerepeihez is felhasználta.

Érdekes a fenti, éjszakai stoppolásról szóló történet pont tőle már csak azért is, mert Kovács Lajos nemzetközileg legismertebb munkája a Radiohead együttes Karma Police című videóklipje, amiben a színész éjszaka fut egy kihalt úton, és egy autó követi. Egy idő után azonban...

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)