Kóbor János hamvai a végső helyükre kerültek: szívszorító, amit kért az Omega legendás énekesének kislánya

Kóbor János hamvai 102 nap után kerültek a Bazilikába.

2022. március 21., 08:52

Szerző:

Kóbor János családja múlt pénteken vett végső búcsút az énekestől a fővárosi Bazilikában. A szertartás csendben, a nyilvánosság teljes kizárásával zajlott. Habár a zenészt már decemberben elbúcsúztatták, akkor a hamvak még nem kerültek a megváltott urnahelyre. 

Az Omega menedzsere a Blikknek adott interjút. Trunkos András elmondta, hogy Kóborral azaz Meckyvel mindig csak az életről beszélgettek, meg annak ezer szépségéről, a halál nem volt téma közöttük. 

„A halál még vicc formájában sem jött elő soha, ám emlékszem, mégis volt egy komoly pillanat közöttünk, amikor egyszer azt mondta: „Ha elmegyek, ne temessetek el, a hamvaimat szórjátok a Balatonba.” Tudom, tudtuk, hogy ő így akarná. égis kötelességünknek éreztük a családdal együtt, hogy ez a csodálatos zenész, a XX. század talán legnépszerűbb magyar énekese, méltó emlékhelyet is kapjon. Ezért lett és lesz két búcsúztató is. Mecky hamvainak egy része péntek délután immár végső nyughelyére került, méltó helyre, a legnagyobbak közé” 

- nyilatkozta az Omega menedzsere a lapnak.

Trunkos azt is elárulta, hogy az ilyen ünnepélyes, fájdalmas szertartáshoz bizony sok engedélyre van szükség, ám az Omega legendás énekesének esetében nem csak erről volt szó. Miután az urna és a hivatalos papírok is elkészültek Kóbor János kislányának is volt egy kérése: szerette volna, ha az urnára a „Mecky” név is felkerül. Végül így is lett és pénteken a Szent István Bazilikában helyezték el a hamvak egy részét. Az énekes felesége, Zsóka, a lánya Léna, és a fia Dani szűk családi körben búcsúzott el Kóbor Jánostól.

Még több hír Kóbor Jánosról 

Kóbor János fiát összetörte a gyász

Egyre többen aggódnak Kóbor János gyászoló özvegyéért

Kóbor János özvegye nehéz lépésre szánta el magát

(Kiemelt kép: dfp.hu)