Tombol a királyi család: Vilmos herceg és Katalin hercegné nekiment a BBC-nek

Lemondta a karácsonyi jótékonysági koncertet Vilmos herceg és Katalin hercegné a BBC-n futó királyi családról szóló sorozat miatt.

2021. november 24., 13:36

Szerző:

Vilmos herceg és Katalin hercegné csúnyán összebalhézott a BBC-vel, miután leadták a Vilmos és Harry konfliktusáról, és Harry herceg királyi családból való kiválásáról készült kétrészes minisorozatukat – írta meg a Dailymail. A hercegi pár annyira megsértődött a a legismertebb brit tévécsatornára, hogy Katalin hercegné karácsonyi jótékonysági koncertjének közvetítését is elvették tőlük.

A tévécsatorna „The Princes and the Press”, azaz magyarra fordítva „A hercegek és a sajtó” címen adta le hétfőn este annak a kétrészes minisorozatnak az első részét, amely a fivérek, Vilmos és Harry között kialakuló feszültséget mutatja be, amely 2012 és 2018 között bontakozott ki, abban az időben, amikor Harry eljegyezte Meghan Markle-t. A királyi család annyira felháborodott a sorozatban elhangzottakon, hogy azonnal elvették a jogot a csatornától, hogy műsorra tűzzék azt a jótékonysági karácsonyi koncertet, amelynek Katalin hercegné a házigazdája, és amely a Westminster apátságban kerül megrendezésre. A BBC helyett az ITV fogja sugározni a koncertet, amely azért is érdekes, mert eddig a legtöbb olyan műsor, amiben a királyi család tagjai szerepelnek a BBC-hez, mint a nemzeti műsorszolgáltatóhoz került, ez azonban úgy tűnik nem sokáig marad így, ugyanis a Buckingham-palota, a Kensington-palota és a Clarence House tegnap este rendkívüli közös nyilatkozatot adott ki a dokumentumfilm kapcsán:

„kiábrándító, hogy a BBC úgy döntött, hogy sugározza a Harry és Meghan Nagy-Britanniából való távozásával kapcsolatos vádakat, és ezzel hitelessé tette a királyi családdal kapcsolatos túlzott és megalapozatlan állításokat”.

Arról a döntésről, hogy a karácsonyi koncertet lemondják a BBC-n, egy televíziós iparági forrás a Sunnak azt nyilatkozta:

„ez egy igazi puccs az ITV számára. Ez egy vadonatúj formátum – a királyi család még soha nem volt televíziós koncert házigazdája. És az, hogy Katalin hercegné lesz az, nagy dolog.”

A királyi család már a műsor megjelenése előtt is bojkottal fenyegette a BBC-t, miután nem engedték megnézni a sorozat elkészült részeit a sugárzás előtt.

(Kiemelt kép: Chris Jackson / POOL / AFP)