Fotó: Katalin hercegné először jelent meg nyilvánosan azóta, hogy befejezte a kemoterápiát

Katalin hercegné hivatalosan is visszatért a munkához, és először vett részt királyi látogatáson azóta, hogy véget ért a kemoterápiás kezelése.

2024. október 11., 11:36

Szerző:

Katalin hercegné szeptember elején jelentette be, véget ért a kemoterápiás kezelése, ami azt is jelenti, hogy fokozatosan visszatér a nyilvános szereplésekhez, látogatásokhoz. A hercegné eddig azonban nem sok eseményen vett részt, most azonban Vilmos herceggel közösen Southportban tettek látogatást – írta meg az express.co.uk.

Katalin hercegné először jelent meg a nyilvánosság előtt

Július 29-én egy férfi késsel rontott gyerekekre és tinédzserekre, akik egy Taylor Swift tematikájú jóga- és táncórán vettek részt Southportban. A támadó több gyermeket is megsebesített, három kislány pedig meghalt a támadásban. Az eset már hónapokkal ezelőtt is megrázta a közvéleményt, és nagyon sokan fejezték ki a részvétüket a kislányok családtagjainak.

A támadás után szinte azonnal reagált a brit királyi család, mivel Károly király hivatalos oldalain közleményt tettek közzé. Most, hónapokkal az eset után Vilmos herceg is ellátogatott Southportba, ahol találkozott az áldozatok családtagjaival, és többek között beszélgetett a tánctanárral, aki súlyosan megsérült a támadásban. Eredetileg csak a walesi herceg utazott volna a városba, ám a Kensington palota nem sokkal a találkozó előtt közölte, a hercegné is ott lesz Southportban.

Támogatását, empátiáját és együttérzését akarta kimutatni a helyi közösség felé

– olvasható az express.co.uk cikkében.

A beszámolók szerint Katalin hercegné és Vilmos herceg 90 percet töltöttek el az áldozatok szüleivel. Beszélgettek velük, majd közösen elsétáltak a Southport Community Centerbe, ahol csatlakoztak azokhoz a mentést végző személyekhez, akik a támadás során is segítettek a gyerekeknek és a felnőtteknek. A hercegi pár a tapasztalataikról kérdezte őket, és megbizonyosodtak arról, hogy mindenki megkapja a megfigyelő segítséget a mentális egészsége érdekében.

Mindannyian hősök vagytok. Kérjük, vigyázzatok magatokra, szánjatok magatokra időt, ne rohanjatok vissza dolgozni

– mondta Vilmos herceg a dolgozóknak.

Katalin hercegné régóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt

A walesi hercegné márciusban jelentette be, hogy daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Ezt egy videóban mondta el, amit a hercegi pár hivatalos oldalain tettek közzé. Akkor elárulta, a betegséget még időben észlelték, de kemoterápiás kezelésre lesz szüksége, ezért hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől.

Júniusban közzétettek egy friss közleményt, amiben elárulták, a walesi hercegné részt vesz a Trooping the Colour eseményen, ami egyben III. Károly király hivatalos születésnapja. A közleményben elárulták, Katalin hercegné jobban van, de a kezelésekkel még nem végzett. Nyáron Wimbledonban jelent meg Sarolta hercegnővel, majd szeptember elején elárulta, véget ért számára a kemoterápia.

Az információk szerint a következő hónapokban Katalin hercegné fokozatosan tér majd vissza a nyilvánosság elé. Még nem jelentették be, mely rendezvényeken vesz részt, de igyekszik minél több helyen megjelenni.

 

(Kiemelt kép: ANDREJ ISAKOVIC / AFP)