Pottyondy után a GVH is rászállt Kasza Tibire

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Challenge étrendkiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő Challenge életmódváltó rendszert – közölte a hatóság szerdán.

2022. június 15., 14:47

Szerző:

A versenyhivatal gyanúja szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallják a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására.

A közlemény szerint jogsértők lehetnek a reklámok egyes, egészségre gyakorolt hatásokra vonatkozó állításai, a cég emellett vélhetően megalapozatlan, megtévesztő információkat közöl egyes termékek összetételéről is.

A GVH hangsúlyozta, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Az eljárás lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható – tájékoztatott a GVH.

A GVH vizsgálat mellett Pottyondy Edina is rászállt Kasza Tibire. A humorista Kasza Tibit „update-elt Schobert Norbi”-nak és „baltaarcú Don Juan”-nak nevezi. Schobert Norbertre utalva a humoristanő azt mondja, hogy

„nem hittem volna, hogy jöhet ebből a szériából még nyomasztóbb típus”.

Kedd reggel Kasza Tibor reakcióvideót tett ki, fröcsögésnek minősítve Pottyondy Edina kritikáját.

(Kiemelt kép: Kasza Tibi Tibor Pottyondy Edina YouTube)