Az RTL Klub sztárja megbukott a matekérettségin

Járai Máté vallotta be, hogy a matekérettségi írásbelijén megbukott annak idején, pedig még segítsége is volt.

2022. május 3., 09:27

Szerző:

Ma van a matekérettségi napja, és ebből az alkalomból Járai Máté, az RTL Klub műsorvezetője arról beszél egy friss interjúban, hogy ő annak idején, 1997-ben megbukott ebből a tárgyból az írásbeli vizsgán.

„Az érettségi számomra egy rémálom volt. De azért, mert a reál tárgyakból annyira rossz voltam, és miután a matematika sajnos kötelező tantárgy, abból muszáj leérettségizni, egy ideig abban bíztam, hogy nem baj, az írásbeli, és az még mindig kevésbé kínos, mint szóbelizni. Dehát én megbuktam az írásbelin matematikából. A tanári kar annyira akarta, hogy én színész legyek, és hogy én már végre a gimnáziumból elhúzzak a fenébe, és tényleg már azt csináljam, amihez értek, hogy próbáltak súgni nekem”

– vallja be Járai Máté, hozzátéve, hogy a mai napig visszajön ez a rossz élmény a rémálmaiban. Miután az írásbelin megbukott, végül a szóbelin éppen, hogy sikerült átcsusszannia egy kettessel.

„A matematikaérettségim ugye nagy nehezen kettes lett végül, nyilván arra nem vagyok büszke, éppen, hogy átrugdostak. De nyilván a humán tárgyakból, irodalomból és történelemből pedig ötöst kaptam – az mondjuk nem volt kérdés”

– teszi hozzá Járai Máté, hogy csak a reál tárgyakkal volt gondja, a humán tárgyak nagyon jól mentek neki. A 43 éves színész-műsorvezető egyébként mostani feleségével egyszerre érettségizett, Járai Kírával (azaz akkor még Mohácsi Kírával) osztálytársak voltak a gimnáziumban.

Íme a teljes interjú.

Érettségi!

ByeAlex meglepő üzenettel szólítja meg a most érettségizőket

Elballagott Schobert Norbert és Rubint Réka lánya

Újabb hazai híresség vallotta be, hogy nincs érettségije

(Kiemelt kép: Járai Máté Instagramja)