Nagyon magas az IQ-ja, ha 12 másodperc alatt rávágja, mennyi háromszög van a képen

Tesztelje az IQ-ját most! Keresse meg 12 másodperc alatt az összes háromszöget! 

2024. szeptember 19., 20:40

Szerző:

Tegye próbára az elméjét ezzel az egyszerűen tűnő rejtvénnyel! Amennyiben sikerül megoldania a feladványt 12 másodperc alatt, akkor kétségtelenül a világ legokosabb emberei közé tartozik. A feladat első ránézésre nagyon könnyűnek látszik és bármennyire hihetetlen, de csak az emberek 2 százaléka tudja megfejteni a megadott időkorláton belül.  Az efféle képrejtvények, különösen azok, amiket egy bizonyos időn belül kell megoldani, tudományosan bizonyítottan aktiválják az agy problémamegoldó képességét, éppen ezért az ilyen feladatok az IQ mérésének során is nagyon népszerűek.

A mentális egészségnek is jót tesz 

A kutatások amúgy azt mutatják, hogy azok az egyének, akik gyorsan megoldják ezeket a fejtörőket, általában magasabb intelligenciával rendelkeznek. Egyes kutatások szerint egyébként az ilyen játékok hosszú távon képesek karban tartani a kognitív képességeket is, sőt a demencia vagy éppen az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát is képesek csökkenteni. A folyamatos agytorna bizonyítottan jó hatással van a mentális egészségre, szóval a dologban mindenképpen lehet valami. Na, de lássuk, akkor a mai feladatot! Vegye alaposan szemügyre az alábbi képet, a feladat pedig csak annyi, hogy 12 másodperc alatt mondja meg, összesen hány háromszög van a képen. Hajrá! 

Íme a fotó: 

Kezdődjön a visszaszámlálás 

12...

11...

10...

9...

8...

7...

6...

5...

4...

3...

2...

1...Vége! Az idő lejárt! 

Sikerült?  

Szóval, önnek sikerült kitalálnia a jó megoldást? Ha netán elakadt és nem biztos az eredményben vagy csak szeretne megbizonyosodni róla, hogy jól gondolkodott, akkor görgessen lejjebb, hiszen máris mutatjuk a megoldást is. Ha nem találta meg időben az összes háromszöget, akkor se essen kétségbe, egy kis gyakorlással legközelebb már könnyebben fog menni. Ha szeretne hasonló feladványokkal próbálkozni, akkor van egy jó hírünk, hiszen itt, a 168 oldalán számos hasonló tesztünk van, cikkünk alján mutatunk is néhányat a legjobbakból.  

Itt a megoldás: 

További teszteket itt talál: 

Fejtörő: a legintelligensebbek közé tartozik, ha 5 másodperc alatt megmondja, hány kört lát a képen 

Csak az igazi zsenik tudják megoldani ezt a matek feladatot 10 másodperc alatt

Csak egy igazi zseni találja meg a képen elrejtett gyűrűt

(Kiemelt képünk forrása www.jagranjosh.com)