Íme, minden idők legkínosabb karácsonyi zenéi

A legjobb dalok mellett vannak, amiket nem szívesen hallgatunk karácsonykor. Íme, a karácsonyi dalok, amikkel kínozni lehetne. 

2022. december 25., 09:04

Szerző:

Minden előadó, aki arra vetemedik, hogy egy dallal tisztelegjen a karácsonyi ünnepek szellemisége előtt, titkon abban reménykedik, hogy egy örökzöld slágert sikerül alkotnia. Egy olyat, amit mindenki szívesen hallgat minden évben miközben a karácsonyfát díszíti, vagy éppen a bejglit süti. Ez sikerült már Michael Bublénak, Mariah Carey-nek, vagy George Michaelnek is a Wham! élén, azonban most olyan karácsonyi szerzeményeket mutatunk be, amik inkább kínosak, mintsem jók. 

Bros – Silent Night

Az angol fiúbanda, melyben meglepő módon egy testvérpár is helyet kapott, a 80-as évek végén nagyon felkapott lett, leghíresebb számuk a When Will I Be Famous? című dal. Elérkezett 1988 karácsonya, és a srácok úgy gondolták, hogy valamit kéne villantani, így tehát a Csendes Éj című dalt találták alkalmasnak arra, hogy hozzányúljanak. Utólag kiderült nem kellett volna, egészen furcsa lett a végeredmény.

Basshunter - Jingle Bells

Ha van ami nem áll jól egy karácsonyi örökzöld dalnak, az az, ha egy kis elektronikus zenével keverve remixelik. A híres svéd DJ, Basshunter, valódi nevén Jonas Erik Altberg épp ezt tette a Jingle Bells című örök klasszikussal, ami olyan pusztítóra sikerült, hogy még ezen zenei műfaj kedvelői sem képesek végighallgatni.

John Denver - Please Daddy Don’t Get Drunk This Christmas

A karácsony a meghitt szeretetről, az együtt töltött békés, nyugodt, kellemes időtöltésről kellene, hogy szóljon, erre itt van nekünk John Denver dala, amiben egy 8 éves kissrác könyörögve kéri a papáját, hogy az idei karácsonykor legyen szíves nem berúgni. Egészen furcsa egy karácsonyi dal, de a szövege miatt azonban a listában a helye.

The Weather Girls: Dear Santa (Bring Me a Man This Christmas)

A klipben egy karácsonyfa előtt két hölgy dalol, jobban mondva könyörög a Télapónak, hogy hozzon nekik egy rendes pasit, mert ők egész évben jól viselkedtek és megérdemlik. Nem biztos, hogy a Mikulás az, akinek a kívánt férfit hoznia kéne, egyébként is ő a gyerekek kívánságait teljesíti.

New Kids on the Block: Funky, Funky Xmas

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb fiúbandája, amelyért minden tinilány rajongott úgy döntött, belefér az imidzsükbe, ha lehúzva egy bőrt az ünnepekről, ők is kiadnak egy karácsonyi dalt. Ám véleményünk szerint ez annyira félresikerült, hogy inkább ciki, mint menő. 

(Kiemelt kép: Shutterstock)