Húsevő baktérium okozta az Operettszínház sztárjának hirtelen halálát, Janza Kata megtörten gyászolja kollégáját

Mindössze 51 évesen hunyt el Vadász Zsolt, az Operettszínház sztárénekese, a halálát húsevő baktérium okozta.

2024. június 24., 15:01

Szerző:

Sokkoló hírt osztott meg a Blikk hétfő reggel: Vadász Zsolt két héttel ezelőtt még szerepelt az Operettszínház színpadán, de péntek délután elvitte egy rendkívül gyors lefolyású betegség, amit húsevő baktérium okozott. Alább találja a részleteket.

Elhunyt Vadász Zsolt, húsevő baktérium fertőzte meg

Pénteken jelent meg az Operettszínház következő közleménye a közösségi médiában:

„A Budapesti Operettszínház mély megrendüléssel tudatja, hogy Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze gyors lefolyású betegség következtében, ma délután, 51 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Fájdalmunkat szavakban kifejezni lehetetlen. Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés. Kérjük a sajtó képviselőit, hogy a család és társulat gyászát tartsák tiszteletben.”

A Vadász Zsolt elhunytát követő estéken, egész hétvégén elmaradtak az előadások az Operettszínházban.

Hétfő reggel került ehhez képest nyilvánosságra egy névtelenséget kérő, közeli ismerős nyilatkozata, ami többek között a következőket tartalmazza:

„Az otthonában rosszul lett, mentővel szállították kórházba, ahol hamar kiderült, megmagyarázhatatlan módon, nem tudni, hol és mikor, de egy húsevő baktérium okozta fertőzés támadta meg a szervezetét.”

Vadász Zsoltot gyászolják a kollégák

A hétvégén rengeteg megemlékezés gyűlt össze a közösségi médiában, mutatjuk például, amit Janza Kata posztolt:

„Drága Zsoltim!
Keserves lesz Nélküled… Annyi sok szép emlék köt össze Veled és pokolian fogsz hiányozni! Bénultan szédelgek azóta…. Vannak emberek, akik mindig mosolyt csalnak az arcokra. Derűs és páratlanul emberséges lényed ilyen volt nekünk! Fogalom lettél és mindenki gazdagodott, ha jutott számukra a fényedből!!!! Alig vártuk, hogy befordulj a fodrásztárba: azonnal felragyogott Tőled mindenki!!! Szokták mondani, hogy akinek ápolják az emlékét, az örökre velünk marad. Kevés dologban vagyok annyira biztos mint abban, hogy soha de soha nem telik majd el nap, hogy ne gondolnánk Rád vagy ne beszélnénk Rólad! Isten Veled, édes Zsoltikám.”

A következő poszt tartalmazza a fentieket.

Peller Károly csak egy közös fotót posztolt, egészen rövid felirattal:

„Vadász Zsolt
(1972. október 23. - 2024. június 21.)”

Vadász Zsoltot az Operettszínház hivatalos életrajza szerint már gyermekkora óta nagyon vonzotta a színház és a zene világa. A pálya alapjait a Goór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában sajátította el. Operett-, opera- és musicalszerepeket egyaránt énekelt. Az Egri Gárdonyi Géza Színház és a Debreceni Csokonai Színház után 2001-ben lett a Budapesti Operettszínház művésze, ahol az operettirodalom legnagyszerűbb bonvivánszerepeit alakította.

Énekelt emellett New Yorkban, Chichagóban a Chichagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hallban, Wasingtonban, Miamiban, Kanadában, Németországban, Oroszországban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Kazahsztánban, Ománban, Katarban, Bruneiben, Dubajban és a Fülöp-szigeteken. A magyar nyelv mellet német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is játszott. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést.

Özvegye Lukács Anita, az Operettszínház primadonnája.

(Kiemelt kép: az Operettszínház honlapja)