Gépek tartják életben a húsevő baktériummal fertőzött ózdi férfit

Molnár Roland megmentéséért összefogtak az ózdiak, a 33 éves férfi veséje leállt, nincs vérnyomása, ennek ellenére kilátásai reménykeltőek.

2024. január 6., 18:56

Szerző:

Gépek tartják életben és vérre van szüksége annak a 33 éves ózdi férfinak, akinek testét húsevő baktérium támadta meg. A férfi szerveinek egy része leállt, az orvosok jelenleg a karjának megmentésén dolgoznak. A hírről Ózd hivatalos honlapja is beszámolt.

Mint írták, Molnár Roland életvidám férfi, egy két és fél éves kisfiú apukája és szerető férj, aki 33 éve született Ózdon. „Itt nőtt fel és élt. A budapesti Rendőrtiszti Főiskolára járt. Az ózdi Közterület Felügyeletnél állt munkába, 2016-ban került Budapestre. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben dolgozik azóta is. Decemberben azonban minden megváltozott körülötte. 29-én húsevő baktériumot találtak a testében. Azonnal megműtötték, majd 31-én újra a műtőbe tolták. Az ujjaitól kezdve az egyik karját végig felnyitották, hogy ki tudják tisztítani”.

A férfi unokatestvére azt mondja, kevés izom maradt a rokona testén. „A bőrét biztos, hogy pótolni kell, de jelenleg arra törekednek, hogy a keze megmaradjon. Lélegeztető gépen van, a veséje sajnos leállt, a keringése nem működik, nincs vérnyomása, gépek tartják jelenleg életben” – mondta az unokanővér.

A férfi kilátásai reménykeltőek – olvasható a város weboldalán –, a családnak azonban nagy szüksége van a segítségre. Minél több vér kell a férfinak, hogy ki tudják üríteni a testéből a húsevő baktériumot. Januárban két váradást is szerveznek az ózdi Civil Házban.

 (Kiemelt kép: Húsevő baktérium. Fotó: KATERYNA KON / SCIENCE PHOTO LIBRA / KKO / AFP)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.