Hujber Ferenc elismerte, miket hibázott a párkapcsolataiban, a gyereknevelésben: Ezekért most vezeklek

Hujber Ferenc egy hosszú interjút adott, amiben arról is beszél, mennyire rosszul érezte magát szülővárosában, Szombathelyen, de szóba kerül a legendás-botrányos Mokka-szereplése is.

2024. március 8., 10:43

Szerző:

Hujber Ferenc februári interjúját találta meg a Story.hu, és egy olyan YouTube-os beszélgetésről van szó SPILGERY_Talk nevű csatornán, ami rengeteg érdekes mozzanatot tartalmaz. Kezdve például azzal, hogy a Valami Amerika-filmek sztárja mennyire nem érezte jól magát szülővárosában, Szombathelyen. Így beszél gyerekkorának helyszínéről:

„én nem szerettem. Mert nekem nagyon pici volt, unalmas, poros. Én már az első pillanatokban külföldre akartam menni, nagyvárost akartam látni. Egyszerre volt Budapestnek a gondolata rémisztő és furcsa. Én igazából mérhetetlenül szenvedtem az életem első 18-20 évében, mert ott kellett lennem egy helyen, ahol én nem akartam ott lenni.”

Szóba kerül Hujber Ferenc egyik legnagyobb botránya, amikor a Mokkában élő adásban nagyon bizarr, összefüggéstelen dolgokat mondott, például azt, hogy Jézus színész volt és nem halt meg. Így tekint most vissza ennek az interjúnak az időszakára:

„addigra én már nagyon rottyon voltam. Ott minden kijött belőlem. Ki voltam égve, romokban volt a házasságom, folyamatosan rekedt voltam, pszichésen effektíve, injekcióztak minden előadás előtt, mert nem volt hangom. Annyira pszichésen a romjaimat éltem, nagyon sokat dolgoztam, folyamatosan veszekedtünk, a gyerekek nem érezték jól magukat. Az egésznek már addigra... szinte mint egy szülés, hogy valahogy legyen már vége. Akkor elkezdtem, aktívan szívtam esténként a füves cigijeimet. Nyugtattam magam, mert szerettem volna kiváltani az alkoholt, és akkor gondoltam, hogy az alkohol helyett legyen egy ilyen függőség. [...] Tavaly letettem, azóta nem is gondoltam rá.”

Az alább visszanézhető interjú készültének körülményeiről a következőket mondja:

„behívtak egy élő műsorba. Este még arról szólt a fáma, hogy majd megkérdezzük, hogy mi van veled. [...] Az volt a lényeg, hogy Hujber Feriről megtudtuk, hogy Kanadába utazik, ez volt a felkonf. Én meg ott ültem, mint a majom a lagziban, hogy micsoda?! Arról volt szó, hogy megkérdezitek, hogy mi van velem. Úgy berágtam! Fogalmam se volt, hogy én most Kanadába fogok készülni. Az egy ilyen túlreagált helyzet volt, de annyira túlreagált, hogy utána arról szólt egy fél évig az ország, hogy én most megőrültem.”

Hujber Ferenc hozzáteszi, hogy az adás időpontja alatt éppen nem állt kábítószer hatása alatt, pedig mindenki azt hitte, hogy szét volt éppen csapva, még a saját szülei is. A színész azt mondja, hogy a nemrég készült Valami Amerika-sorozatba nyilván az ilyen akciói miatt nem hívták vissza. Ha nem emlékszik erre a bizonyos mokkás interjúra, akkor kattintson alább a play gombra!

Hujber Ferenc kislánya 9 éves most, a fia pedig már 15 éves, de ebben az igazán nehéz időszakban még nagyon kicsik voltak. A most 49 éves színész a házassága tönkremenetelére a következőképpen emlékszik vissza, elismerve, hogy annyira sokat szívott, hogy átesett a ló túloldalára:

„én akkor már belekötöttem az élő fába, paranoiás voltam, mindenre ugrottam. Pont az ellenkező hatást érte el [a marihuána], mint amit akartam. Nem nyugodt lettem tőle, hanem egyre hevesebb, egyre agresszívabb, egyre kötözködősebb. [...] Igazából én voltam a hunyó nagyobbrészt. Akkor már évek óta csak húztuk. Iszonyatosan öltük egymást, és nagyon méltatlan volt. 15 évig voltunk együtt. És amekkora szerelem volt, 10-12 évig csodálatos kapcsolatunk volt...! [...] Hozzánk volt méltatlan [a kialakult helyzet]. Én mondtam is neki a kapcsolatunk végén, hogy ez nem mi vagyunk. Én voltam nagyobbrészt a verbális bántalmazó, én voltam, aki olyan szavakat használt, olyan kifejezéseket, hogy nagyon rossz volt. Engem akkor nagyon rossz volt hallgatni. Talán életemben annyiszor nem kértem bocsánatot, mint abban az időszakban.”

Hujber Ferenc azt mondja, hogy nem is érti, hogyan bírták ki ekkoriban a többiek a környezetében. A barátai figyelmeztették is, hogy mennyire kifordult önmagából, de az igazi jóbarátai mind kitartottak mellette, első feleségével is kibékültek, tavaly például együtt karácsonyoztak.

Hujber Ferenc azt mondja, hogy mostani párjával gondolkodnak még egy negyedik gyermeken is:

„ha négy gyereket tisztességben, becsületben fel lehet nevelni, akkor az nagyon jó. A párom is azt mondta, hogy csak akkor, ha méltó körülmények között, nem összevissza rohangálva, úgy, hogy bőven van idő a gyerekekre. És nincs az, hogy valaki kárt szenved. Én sok hibát elkövettem a gyereknevelések alatt. Nagyon sok butaságot csináltam. Nem bántam méltón az én párjaimmal, maradjunk annyiban. Ezekért most, mondhatnám úgy, vezeklek. De igazából tanulni szeretnék belőle, és mivel mindenhonnan megérkezett a megbocsátás, ezért szeretnék élni vele, hogy ezután jól csináljam.”

Alább lehet megnézni a teljes interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/SPILGERY_Talk)