Harry herceg és Meghan Markle a csőd szélére kerültek

Vészesen fogynak a vésztartalékaik.

2021. július 16., 14:16

Szerző:

Harry herceg és Meghan Markle tavaly nagy reményekkel érkezett Amerikába. Hátrahagyva a királyi családot és a jelentős vagyont, vállalták, hogy saját erejükből építenek jövedelmező karriert. A várt siker azonban eddig elmaradt. Sőt, a királyi családdal foglalkozó szakértő szerint, ha hamarosan nem jön be a pár valamelyik nagyszabású terve, akár anyagi csődöt is jelenthetnek.

A Netflix-szel és a Spotify-jal is zsíros, dollármilliós szerződéseket kötöttek, elsősorban dokumentumfilmekre, doku-sorozatokra, játékfilmekre, gyerekműsorokra, a céljuk pedig nem kisebb, mint hogy meghódítsák Hollywoodot. Bár a többszáz millió dolláros szerződést már közel 11 hónapja aláírták, az információk szerint eddig semmilyen előrelépés nem történt az ügyben.

Márciusban bejelentették, hogy a házaspár felvette az Oscar-díjra jelölt producert, Ben Browningot az Archewell videotartalom-gyártási csoportjuk élére, hogy elindítsák első projektjük, a sebesült veteránok sportversenyének, a Harry által alapított Invictus Gamesnek a munkálatait. Most csütörtökön pedig kihirdették, hogy Meghan animációs sorozatot készít Gyöngy munkacímmel, amely egy olyan 12 éves lány életét mutatja be, akit a történelem befolyásos női ihletettek.

Harrynek és Meghannek nagyot kell alkotnia ahhoz, hogy befektetésük megtérüljön, miközben az idővel is folyamatosan harcban állnak, a királyi család szakértője, Daniela Elser szerint ugyanis napról-napra csökken értékük, mióta Amerikába költöztek.

„Amikor tavaly márciusban leszálltak Los Angelesben, nagy hírértéknek számítottak, a személyes márkájuk az egekben volt, ekkor értek a legtöbbet. Ráadásul a koronavírus és a pandémia miatti gazdasági helyzet nem állt készen a megérkezésükkor hatalmas befektetésekre és üzleti sikerekre. Ezért nem indultak el a beruházásaik eddig. Jelenleg a teljes pénzkeresetük attól függ, hogy képesek-e jó PR-t csinálni maguknak és a projektjeiknek. Ha csökken az érdeklődés irántuk, vagy a közönség megunja őket, akkor minden, amit csinálnak, egyre értéktelenebb lesz”

– nyilatkozta a királyi család szakértője, Daniela Elser újságíró.

Mivel a körülöttük lévő biztonsági intézkedések és a montecitói otthonuk költségeit körülbelül 6,2 millió dollárra becsülik, nagy szükségük van rá, hogy a filmes projektjeikkel hatalmas sikereket érjenek el, és befektetéseik jól hozzanak a konyhára, különben előfordulhat, hogy segítségre lesz szükségük a hátrahagyott családtól, amit vélhetően nagyon nem szeretnének, és valószínűleg nem is kapnának meg.

(Kiemelt kép: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / POOL)