Gesztesi Károly édesanyja bevallotta: ezért nem tud eleget tenni Liptai Claudia invitálásának

Gesztesi Károly édesanyja ritkán ad interjút, de most kivételt tett.

2024. szeptember 25., 10:54

Szerző:

Most közli a Blikk azt az interjút, amit a lap Gesztesi Károly édesanyjával, Gesztesi Zsuzsával készített szombaton a Halhatatlanok Társulata díjátadóján. A díjátadón Gesztesi Károly első feleségének testvére, Csarnóy Katalin táncművész kapott kitüntetést, őt kísérte el Csarnóy Zsuzsanna és a négy évvel ezelőtt elhunyt színész édesanyja.

Gesztesi Károly édesanyja azóta sem jár színházba

Gesztesi Károly édesanyja elzárkózott a nyilvánosságtól fia halála óta, de most kivételt tett, és Gesztesi Zsuzsa, vagy ahogy a lap nevezi őt, Zsuzsa néni adott egy interjút. Ebben említi többek között, hogy fia halála óta nagyon nehezére esik elmenni színházba, pedig fia első két felesége, Csarnóy Zsuzsanna és Liptai Claudia is szokták invitálni.

„Folyton hívnak, Zsuzsa és Claudia is az előadásaikra, de egyrészt ebben a korban már nehezebben mozdul ki az ember, másrészt ha belépek a színházba, összeszorul a szívem Karcsi miatt, csak rá tudok gondolni. Régen nagyon szerettem menni, a fiam minden előadását megnéztem, büszkén ültem a nézőtéren. Ez ma már – sajnos – nem így van. Zsuzsának már láttam az egyik előadását, és igyekszem azért majd valamikor Claudiát is megnézni”

– mondja a gyászoló édesanya.

Gesztesi Károly emlékezete

Csarnóy Zsuzsanna későbbi Jászai Mari-díjas színésznő és Gesztesi Károly annak idején még a színművészetin ismerkedtek össze, osztálytársak voltak. Egy gyermekük született: Gesztesi Máté maga is ismert színész.

Gesztesi Károly második felesége Karel Nikoletta volt, akitől a második és harmadik fia született, Márk és Dávid. Később szintén tőle született meg Gesztesi Károly ötödik gyermeke, Karel Áron. Ennek a kapcsolatnak a felbomlása után vette el Gesztesi Károly Liptai Claudia színésznőt, aki Gesztesi Panka édesanyja, ez a házasság három év után, 2009-ben bomlott fel. A színész 2010-2011 között Molnár Gyöngyi színésznővel élt együtt, élete utolsó időszakában Mattesz Csilla volt az élettársa.

Mattesz Csilla idén év elején beszélt szerelme elvesztéséről:

„Sosem leszek képes megbocsátani magamnak, hogy nem voltam aznap ott vele. Örök bűntudat gyötör emiatt, mert hiszem, ha ott vagyok, még mindig élne.”

Mattesz Csilla azt is ígérte, hogy hamarosan megjelenik majd a könyve, amiben Gesztesi Károly is fontos szerepet kap majd.

(A kiemelt kép az Idegölő című filmből való, forrás: RTL/Sajtóklub)