Galambos Lajos ügyében vádat emeltek

Galambos Lajos büntetőügyébe kapcsolódott be annak idején egy bűnbanda, a zenész segített lefülelni őket.

2022. november 23., 15:52

Szerző:

Újabb fejlemény van Galambos Lajos büntetőügyében. Vádat emelt ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt öt személy ellen a Székesfehérvári Törvényszéken, akik egy ismert zenésznek azt ígérték, hogy az ellene és feleségével szemben folyó büntetőeljárást kedvezően befolyásolják – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Nos, akik a sztárhíreket rendszeresen olvassák, nyilván azonnal tudják, hogy ki az az ismert zenész, aki ilyen helyzetbe került az utóbbi időben: Galambos Lajos. Tavaly nyáron mesélte el, hogyan segített lefülelni egy csaló bandát, akik azt ígérték neki, hogy az áramlopásos ügyét kedvezően tudják befolyásolni. Nos, ehelyett az lett, hogy Lagzi Lajcsi befolyásolta az ő ügyüket kedvezőtlenül.

A főügyészség szerdai közleménye szerint a zenész többször találkozott egy – a vállalkozó által ajánlott – ügyvéddel is, aki megerősítette, hogy a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, és hozzátette, ehhez őt kell meghatalmazni védőként a büntetőeljárásban. Az ügyészség további két embert is megvádolt, egyikük a vállalkozó hozzátartozója, aki aktívan támogatta őt a bűncselekmény elkövetésében, míg a másik, tudva a jogellenes ajánlatról, pénzért cserébe közreműködött a kapcsolat felvételében a zenésszel.

Az ügyészség szerint a vállalkozó, állításával ellentétben, nem rendelkezett sem ügyészi, sem más hivatalos személyi kapcsolattal, a kért jogtalan előnyt magának tervezte megtartani. Az ügyészség a vádiratban egyebek mellett azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje az ügyvédet és a vállalkozót végrehajtandó börtönbüntetésre, továbbá az ügyvédet végleges hatállyal tiltsa el a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától.

Ha az előkészítő ülésen a vállalkozó beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 3 200 000 forint pénzbüntetés és öt év börtönbüntetést indítványoz.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)