Fodor Zsóka így vall a viszályáról Várkonyi Andrással: Kaptam egy gyomrost tőle, Andrisban vannak tüskék

A Barátok közt két sztárja, Várkonyi András és Fodor Zsóka nyilatkozatháborúja folytatódik.

2024. március 7., 13:50

Szerző:

Fodor Zsóka interjút adott a Bors című kiadványnak, amiben a Várkonyi Andrásával kialakult viszályáról beszél. A két színész hosszú éveken keresztül játszotta Magdi anyust és Vili bácsit a Barátok köztben, és a legutóbbi időkig más előadásokban is szerepeltek közösen, de most ennek vége szakadt.

Amikor az ügy kipattant két héttel ezelőtt, mindketten nyilatkoztak most a Blikknek, mindketten megerősítették, hogy a szakmai együttműködésüknek és a barátságuknak egyaránt vége, de Várkonyi András volt az, aki részletesebben beszélt arról, hogy pontosan mi vezetett a viszályhoz. Várkonyi András két olyan közös előadásukat említette, amiket az ősszel kellett volna prezentálniuk Fodor Zsókával közösen, de állítása szerint partnernője egyszerűen nem jelent meg a színházban.

Fodor Zsóka most így emlékszik vissza a viszály kirobbanására:

„amikor úgy három héttel ezelőtt Pécs környékére hívtak minket, akkor azt mondtam kegyes hazugságként a felkérésre, hogy Andriskámmal megbeszéltük, olyan sok időt töltöttünk együtt, hogy külön lépünk fel. Úgy gondolom, részemről ez sem volt bántó, csak én véget akartam vetni a közös munkáknak. Hogy miért, az maradjon az én titkom, de az nagy szerepet játszott a döntésemben, amikor egyik alkalommal szörföztem a televíziós csatornák között, majd egy vele készült riportra lettem figyelmes. Ebben két kollégámról és rólam finoman fogalmazva nem szépen nyilatkozott. Egyikük emiatt két éve nem áll szóba Andrással. Ennek ellenére, soha sem mondtam el neki, hogy fáj, ahogy rólam beszélt.”

Fodor Zsóka hangsúlyozza, hogy nem lát már esélyt arra, hogy leüljenek és ezt megbeszéljék, de hozzáteszi a következőket:

„nagyon rosszul esett ez az egész, mondhatni, kaptam egy gyomrost tőle. Andrisban vannak tüskék, de hogy mik, az maradjon a mi titkunk. Nem haragszom rá, inkább csodálkozom. Szeretnék a jövőben is csak a szép közös élményeinkre emlékezni.”

A 81 éves színésznő korábban a Story magazin honlapjának nyilatkozva is reagált az ügyre. Akkor többek között a következőket nyilatkozta:

„nem értem, hogy hogy alázhatott így meg. Persze azt mond, amit akar, csakhogy ez hitelrontás és rágalmazás. Én csupán egyetlen esetről tudok, amikor valóban nem mentem el egy előadásra. Az is évekkel ezelőtt történt, és azért nem voltam ott, mert nem értesítettek a munkáról. András viszont két, tavaly ősszel történt fellépést emleget.”

Fodor Zsóka teljesen eltökéltnek tűnik, hogy ezt a kapcsolatot lezárta:

„az utóbbi időben már nem szerettem vele fellépni, eltávolodtunk egymástól, de nyilván ez már a mi dolgunk. Az biztos, hogy én udvariasan elutasítottam minden olyan felkérést, ahová közösen hívtak minket!”

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/A szomszéd tehene)