Két családtag kiment a templomból Erzsébet királynő gyászszertartása közben

Sokan nem tudják mire vélni, hogy a két hercegnő miért távozhatott idő előtt Erzsébet királynő temetési gyászszertartásáról.

2022. szeptember 19., 17:10

Szerző:

Hétfő délben zajlott II. Erzsébet királynő tiszteletére a gyászszertartás a londoni Westminster apátságban. A közvetítést több száz millió ember követte (és követi továbbra is) az interneten és a világ megannyi tévécsatornáján, és a leginkább árgus szemű nézők felfedeztek egy furcsaságot, amit egyelőre nem tudnak mire vélni.

A királyi család prominens tagjai együtt ültek az apátság egy részében, van is felháborodás abból, Harry herceget és feleségét viszont egy sorral hátrébb tették, rangban elvileg velük minimum egy szinten álló rokonok mögé. Nos, a ceremónia közben egy ponton ebből a csoportból felállt három alak: Erzsébet királynő második fiának, András hercegnek a két lánya és édesanyjuk.

András herceg exfelesége, Sarah Ferguson csak egy pillanatra állt fel, mintha azonnal meggondolta volna, hogy kimenjen, de Beatrix és Eugénia hercegnők azonban tényleg ki is mentek a templomból. A jelenet a Daily Mail képein egyértelműen látható.

Egy lehetséges magyarázat az, hogy a 34 és 32 éves hercegnők esetleg egy térdhajtással le akarták még róni a tiszteletüket a királynő koporsója előtt, mielőtt azt kivitték volna a templomból, Beatrix és Eugénia ugyanis a ceremónia vége felé távozott. A két hercegnő különösen közel állt nagymamájukhoz, külön nyilatkozatban emlékeztek meg róla a napokban az alábbi fotóval.

A templomi szertartást követő menetről készült legfrissebb fotókat a brit királyi család hivatalos Instagramján az alábbi posztban közölték.

(Kiemelt kép: YouTube/BBC)