Fontos fordulat: Dolly állatkínzásos ügyében megvolt a vádemelés

Dolly tavaly egy rettenetes körülmények között működő kutyatelep kapcsán került be a hírekbe. Az ügy most mérföldkőhöz érkezett.

2024. június 27., 07:58

Szerző:

Napra pontosan egy évvel ezelőtt volt, hogy Dolly először nyilatkozott az úgynevezett állatkínzásos botrányról, amibe belekeveredett. Az énekesnő azóta sem szólalt meg az ügyről, és többet erre minden bizonnyal nem is lesz majd szükség, ugyanis...

Dolly ellen nem emeltek vádat az állatkínzás ügyében

A Story magazin járt utána, hogy hogyan áll most az ügy, amibe a Hungáriából és a Dolly Rollból ismert énekesnőt is belekeverték. Dolly menedzsere ugyanis Gyöngyösnél illegális kutyaszaporító-telepet tartott fent Dollywood Kennel néven, ahonnan úgy kellett kimenekíteni az állatokat. A Blikk tavalyi beszámolója szerint a telepen voltak olyan kutyák, amelyeket daganatok, nyílt sebek borítottak, amikor rájuk találtak az állatmentők. A 75 éves énekesnő hosszú ideje dolgozott állatvédőként, és ezzel az üggyel kapcsolatban nyilatkozatot juttatott el szintén a Blikknek, amely többek között a következőket tartalmazta:

„Sem a nevem alatt bejegyzett kennelről, sem az ott tapasztalt áldatlan állapotokról nem volt tudomásom, így amikor ezekkel szembesültem, menedzseremmel a kapcsolatot megszakítottam. Emiatt valamennyi rám vonatkozó valótlan állítást visszautasítok és minden lehetséges jogi eszközzel fel kívánok lépni személyemet átíró, nevemet megtépázó közléssel szemben.”

Nos, odáig jutott most a nyomozás, hogy a Gyöngyösi Rendőrkapitányság végre lezárta az ügyet, és vádemelési javaslattal továbbította azt az illetékes ügyészségnek. Dolly fellélegezhet, ugyanis az ő neve nem szerepel a javaslatban, azaz a nyomozóhatóság nem talált arra nézve bizonyítékot, hogy az énekesnőt bármilyen felelősség terhelné a kutyatelepen történtek miatt. Ehelyett az egyetlen felelősként a menedzsert, P. Ritát nevezi meg az irat, ezért ha valóban vádemelésre kerül sor az ügyben, az ügyészség minden bizonnyal csak ellene fog vádat emelni.

Ez lett Dolly kutyatelepének a sorsa

Az egykori kutyatelep helyén most csavargók laknak a riport szerint. A lap meginterjúvolta az egyik szomszédot, aki a következőket meséli:

„Beköltözött ide egy helyi csavargó. Borzalmas, amit művel a barátaival. Mindennap megy az ordibálás, rongálás, tűzgyújtás.”

Dolly számára tehát úgy tűnik, végleg véget ért ez az ügy, de az indulatok azért még nem csitultak el teljesen.

Szikora Róbert állt ki tavaly Dolly mellett

Dollyval egyébként sokan szembefordultak az állatkínzásos botrány mellett, kivéve többek között Szikora Róbertet, akivel az énekesnő nemrég együtt lépett fel a Hungária újraegyesülős nagykoncertjén. Szikora Róbert tavaly a következőket mondva állt ki Dolly mellett, és most már tudjuk, hogy neki lett igaza:

„Az ártatlanság vélelme őt is megilleti, és amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, hogy ő valóban tudott a szóban forgó ügyről, addig én elsősorban neki hiszek. Tudomásom szerint ugyanis azt mondta, nem tudott semmiről. Ha a bíróság egyszer bebizonyítja, hogy mégsem így volt, akkor majd elítélem a cselekedetét. De ugyanúgy felállok vele a színpadra, mert szigorúan szétválasztom a magánéletet és a munkát. Azt gondolom, ha az ember máshogy tesz, beleártja magát olyan dolgokba, amihez nincs köze.”

Maga Dolly a következő interjút adta az ügyben, és több fejlemény most már nem is várható ezek után ezzel kapcsolatban.

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)