Dévényi Tibor kórházban: kiderült, mire van szüksége ahhoz, hogy ne váljon teljesen mozgásképtelenné

Dévényi Tibor egy ideje bottal jár a térdproblémái miatt, és a helyzet csak romlana, ha nem lépnének közbe.

2024. október 9., 08:46

Szerző:

Dévényi Tibor immár 77 éves és egy ideje gondok vannak a térdével. Bár rendületlenül dolgozik továbbra is lemezlovasként, ameddig csak lehet, autóval viszik, egyébként pedig bottal jár. A nyári fellépésdömping vége után azonban valamit muszáj volt csinálni, mert Dévényi Tibor egyébként már csak ideig-óráig bírná így a tempót.

Dévényi Tibor befeküdt a kórházba

Dévényi Tibor a Blikk tudósítása szerint úgy döntött, nincs más hátra, mint egy hosszabb kórházi kezelés. Annyira keveset jár (és azt is bottal), hogy teljesen legyengültek az izmai.

„Nem akarom elérni azt a pontot, hogy azért kelljen nemet mondanom, mert nem tudok menni vagy állni. Szerencsére semmilyen más egészségi problémám nincs, nincs magas vérnyomásom vagy bármilyen belgyógyászati gondom, csak a térdemmel van probléma”

– többek között ezt meséli Dévényi Tibor. Arról is beszél, hogy a kórházi rehabilitáció során milyen kezeléseket kap annak érdekében, hogy az izomzatát megmentsék, újra működőképessé varázsolják:

„Mindenféle csodagépekkel, izomstimuláló kezelésekkel, rendszeres gyógytornával és masszírozással próbálnak rendbe hozni és elérni, hogy jobban tudjak közlekedni és legyen valami izom a lábamban.”

Dévényi Tibor nem reméli, hogy egyszer még bot nélkül járhat

A tévés legenda tavaly is beszélt már egészségügyi problémáiról az alább megtekinthető interjúban. A TV2 Mokka című műsorában mondta a következőket:

„Sajnos még bottal járok, volt ez a kalapácsujj-műtétem. Nehezen múlik. A csípőprotézis, a mozgás...”

Arra a kérdésre, hogy van-e azért remény, hogy egy idő után újra elhagyhatja majd a botot és tud majd anélkül is járni, csak annyit mondott akkor, hogy „hát, nem nagyon”. Miközben Dévényi Tibor a szokásos, mindig vidám és energikus formáját hozza a beszélgetésben, nagyon komoly témák is felmerülnek az életkor-egészség kapcsán. A tévés személyiség egy Márai Sándortól vett idézettel utal arra, hogy 76 évesen most már készül a halálra:

„A végrendeletemet megírtam. [...] »Várom a behívót, nem sürgetem, de fel vagyok készülve rá.«”

Kattintson a lejátszás gombra a teljes interjúért!

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)