Demjén Ferencet hatalmas megtiszteltetés érte: 700 milliós támogatás érkezik

Demjén Ferenc énekest olyasmire választották ki, amit eddig nagyon kevés magyar zenész mondhat el magáról.

2023. július 3., 13:52

Szerző:

700 millió forintot szán a Nemzeti Filmintézet arra, hogy Demjén Ferenc slágereiből romantikus filmvígjáték készülhessen, adja hírül az MTI. Hogyan tudnék élni nélküled? lesz majd a musical címe, a forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Krisztina írta, a filmet Orosz Dénes rendezi majd.

A sajtóközlemény szerint az örökzöld slágerekkel és látványos táncjelenetekkel tűzdelt film két fiatal mindent elsöprő szerelmének története. A cselekmény szerint a két idősíkon játszódó filmben a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt vőlegényével. Közben a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival, és mindent elsöpör a szerelem.

A közlemény tartalmazza, hogy a Filmintézet 700 millió forinttal támogatja a produkciót. Az IKO gyártásában készülő film főbb szereplőit már megtalálták az alkotók, néhány mellékszerepre azonban még folyik a válogatás.

Nem sok olyan csillag van a hazai könnyűzenében, akinek a slágereire alapítva filmet készítettek, de egy példa Fenyő Miklós, illetve a 2009-es Made In Hungaria című film. Hamarosan nagyjából ugyanezt Demjén Ferencen kívül azonban Zalatnay Sarolta is elmondhatja majd magáról, az ő életéről ugyanis szintén filmet terveznek.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)