Damu Rolandot ma temetik el – több családtag és barát nem vehet részt a temetésen

Damu Roland halála és temetése kapcsán csaknem 2 hónapja húzódik a családi viszály.

2022. február 22., 08:18

Szerző:

Damu Roland december 27-én hunyt el, azaz néhány nap híján két hónapig húzódott a temetése. A gyászszertartásra a Bors című lap információi szerint ma kerül sor – az újság interjút is közöl Tóth Ádámmal, a Budapesti Showszínház egykori vezetőjével, aki annak idején jó kapcsolatot ápolt a 47 évesen elhunyt színésszel. Tóth Ádámot jelenleg csalással gyanúsítják a hatóságok, ő ártatlannak vallja magát, de fogva tartják, ezért nem tud ma elmenni a temetésre.

„A sors furcsa fintora, hogy az »Én és én« című önálló estjével az egész életét meséltük el. Mintha érezte volna, hogy közel a vég”

– többek között ezt nyilatkozta Tóth Ádám Damu Roland utolsó színházi szerepéről.

A mai temetést a színész édesapja szervezte meg, a szertartás nem nyilvános, csak azok mehetnek el, akiknek e-mailes regisztrációját az édesapa előzetesen visszaigazolta. Ez, úgy tűnik, ellentétes az elhunyt végakaratával, mivel Damu Roland világéletében nem volt jóban a szüleivel, nagynénje, Éva néni nevelte fel őt, és nem akarta, hogy a szülei egyáltalán ott legyenek a temetésén, hiszen évek óta szóba sem állt velük. A temetést Éva néni kezdte el szervezni, de az édesapa feljelentette őt a rendőrségen, mondván, hogy az ő joga a saját fia gyászszertartását megszervezni. Így végül valóban ő intézkedett, például Damu Roland unokaöccsét is kitiltotta a szertartásról.

Tragikus történet

Unokatestvére nyilatkozott Damu Rolandról: elmondta, mibe betegedett bele

Damu Roland rokonai üzentek Vajna Tímeának

Meghalt Damu Roland édesanyja

(Kiemelt kép: dfp.hu)