Berki Krisztián milliókat keresett kislánya születésén, de a kommentelők gyanakodnak valamire

Bizonyos jelek alapján a megkérdőjelezik, hogy tényleg élő volt-e az a közvetítés.

2021. november 5., 12:21

Szerző:

Csütörtök este jelentette be Berki Krisztián, hogy beindult a szülés a feleségénél, Berki Renátánál. Amint azt korábban jó előre beharangozták, a szülést élőben közvetítették egy új szolgáltatás, a Teleport.hu segítségével, és az adás nem volt ingyen: 1490 Ft-ot kellett érte fizetni. A baba aztán hajnalra meg is érkezett a videó szerint: a kislány érkezésének részleteit ide kattintva olvasható cikkünkben találja.

Nos, a Teleport.hu az Instagramján automatikusan eltűnő sztoriban azt írja, hogy:

„köszönjük mind a 76 ezreteknek, hogy kíváncsiak vagytok ránk”.

Ebből az következik, hogy 76 ezer nézője volt az adásnak, állítólag le is fagyott néha a közvetítés időnként, annyira túl voltak terhelve a szerverek. Maga Berki Krisztián mindenesetre 32 ezer nézőt említ alábbi posztjában.

Nos, ha valóban mind a 76 ezer látogató kifizette a 1490 Ft-ot, akkor ez azt jelenti, hogy Berki Mazsi szülése 113,2 forintot termelt. De természetesen előfordulhat, hogy ez csak az oldalra kattintók száma, és nem mindannyian csengették ki az előfizetési díjat, hiszen az oldalon jelenleg is elérhetők nem fizetős tartalmak Berkiékről. Ám ha a jóval szerényebb, 32 ezres nézőszámot vesszük figyelembe, még az is azt jelenti, hogy 47,6 millió forint érkezett ma a kasszába.

Ez még mindig nagyon magas összeg, de érdemes beleolvasni a Teleport kommentelőinek hozzászólásaiba a fenti posztban. A legtöbben azt hangoztatják, hogy a közvetítés szerintük nem volt élő, például mert az orvosnő jónapottal köszönt a médiaszemélyiségeknek, és kint mintha napvilág lett volna, miközben a szülés elvileg éjszaka volt. Egy felhasználó megosztott egy képernyőfotót is az adásból, hogy bizonyítsa, hogy nem volt élő a közvetítés, itt valóban olyan, mintha kintről fény szüremkedne be a lefüggönyözött kórterembe. Péntek estig ide kattintva tudja megnézni az automatikusan eltűnő Instasztorit, ami egyébként azt mutatja, hogy akkor éppen 10 ezer nézője volt a közvetítésnek. Úgy tűnik, ez a 10 ezer ember tényleg kifizette a díjat, szóval az nagyon valószínűnek tűnik, hogy 14,9 millió forintos bevétele tényleg lett Berki Mazsi szülésének.

(Kiemelt kép: Berki Krisztián Instagramja)