Berki Krisztián halála után két férfival szemben indult büntetőeljárás: most döntött róluk a bíróság

Berki Krisztián halála után drogkereskedelem gyanújával indult eljárás két férfival szemben.

2023. június 2., 11:34

Szerző:

Berki Krisztián tavaly május 6-án halt meg, édesanyja állítása szerint nem drog, hanem szteroidhasználat okozta egészségkárosodás vezetett a halálához. Ennek ellenére a médiaszemélyiség elhunytát követően két férfival szemben indult büntetőeljárás kábítószer-kereskedelem gyanújával.

A 24.hu írja, hogy most egy évre felfüggesztették ezt az eljárást, méghozzá azért, mert a két gyanúsított beismerte a kábítószer-birtoklást és vállalták az úgynevezett elterelést. Ez azt jelenti, hogy a két férfi mellé pártfogó felügyelőt rendeltek ki, és ha az egy éves próbaidőszak eredményesen letelik, az eljárásának véglegesen vége lesz hivatalos vádemelés vagy elmarasztaló ítélet nélkül.

Az egyik gyanúsítottról a lap a következőket írja:

„K. István lakásán bruttó ötven gramm kokaint, marihuánát, kábítószerrel szennyezett eszközöket találtak, digitális adathordozókat és két drága autót is lefoglaltak tőle a zsaruk. Először drogkereskedelemmel gyanúsították, de ez később kábítószer-birtoklásra módosult.”

Érdekes a fentieket összehasonlítani Herczeg Zoltán ügyével, akinél 100 gramm marihuánát és 0,002 gramm kokaint találtak. Az ő esetéhez (Berki Krisztiánnal szemben) szerencsére nem kapcsolódik haláleset, Herczeg Zoltán mindenesetre azonnal előzetes letartóztatásba került, ahol hat hónapot kellett leülnie. K. Istvánhoz hasonlóan Herczeg Zoltán szintén elismeri a birtoklás tényét, de tagadja, hogy kereskedett volna droggal.

(Kiemelt kép: Berki Krisztián Instagramja)